Stuvade morötter LCHF/Paleo till stekt sill med syrlig lök

Stuvade morötter LCHF Paleo

Stuvade morötter 2 port

2 stora morötter

2-3 msk smör/kokosolja

1 dl grädde/kokosgrädde/mandelmjölk

2 msk hackad persilja

Salt och peppar

Brynt lök i äppelcidervinäger 2 port

4 stora schalottenlökar

3 msk smör/kokosolja

1-1½ msk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Stekt saltsill 2 port

4 urvattnade sillfiléer

3 msk smör/kokosolja

Nymald vitpeppar

Börja med morotsstuvningen. Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar.

Bryn dem i en kastrull några minuter, salta och peppra.

Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då.

Rör ner den hackade persiljan strax innan servering.

Skiva löken i en halv centimeter tjocka skivor och bryn lätt.

Salta, peppra och häll på äppelcidervinägern och låt den koka in i löken.

Stek så sillen några minuter på var sida. Jag köpte färdigurvattnad sill, men den blir väldigt lös när man steker den.

Bäst är att köpa hel saltsill eller filéer i fiskdisken.

Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten.

Skär en bit ur den tjockaste delen av sillen och smaka om den är tillräckligt urvattnad, den ska inte vara för  salt.

Tips på goda drycker till sillen kommer här från min kokbok Grillmat LCHF.

Smaksatt bärvatten från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Smaksatt bärvatten från Grillmat LCHF…
Foto Mikael Eriksson

Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.

Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.

Lingon och rosmarin

Svarta vinbär med några späda blad från busken

Blåbär och citrontimjan

Hallon och mynta

Röda vinbär och timjan

Havtorn och citronverbena

Hjortron och späda björklöv

Körsbär och citronmeliss

Krusbär och lavendel

Lingon och mossa


Stuvade morötter LCHF/Paleo till stekt sill med syrlig lök

Stuvade morötter LCHF Paleo

Stuvade morötter 2 port

2 stora morötter

2-3 msk smör/kokosolja

1 dl grädde/kokosgrädde/mandelmjölk

2 msk hackad persilja

Salt och peppar

Brynt lök i äppelcidervinäger 2 port

4 stora schalottenlökar

3 msk smör/kokosolja

1-1½ msk äppelcidervinäger

Salt och peppar

Stekt saltsill 2 port

4 urvattnade sillfiléer

3 msk smör/kokosolja

Nymald vitpeppar

Börja med morotsstuvningen. Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar.

Bryn dem i en kastrull några minuter, salta och peppra.

Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då.

Rör ner den hackade persiljan strax innan servering.

Skiva löken i en halv centimeter tjocka skivor och bryn lätt.

Salta, peppra och häll på äppelcidervinägern och låt den koka in i löken.

Stek så sillen några minuter på var sida. Jag köpte färdigurvattnad sill, men den blir väldigt lös när man steker den.

Bäst är att köpa hel saltsill eller filéer i fiskdisken.

Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten.

Skär en bit ur den tjockaste delen av sillen och smaka om den är tillräckligt urvattnad, den ska inte vara för  salt.

Tips på goda drycker till sillen kommer här från min kokbok Grillmat LCHF.

Smaksatt bärvatten från Grillmat LCHF... Foto Mikael Eriksson

Smaksatt bärvatten från Grillmat LCHF…
Foto Mikael Eriksson

Plocka stora, fina kvistar av örterna, skölj dem väl och stoppa ner i en flaska eller karaff.

Lägg i ca 1 dl bär, fyll på med kallt vatten och ställ i kylen över natten.

Lingon och rosmarin

Svarta vinbär med några späda blad från busken

Blåbär och citrontimjan

Hallon och mynta

Röda vinbär och timjan

Havtorn och citronverbena

Hjortron och späda björklöv

Körsbär och citronmeliss

Krusbär och lavendel

Lingon och mossa