Rosépepparsås 4 port
4 dl grädde/kokosgrädde
2 dl buljong
1-2 msk grovkrossad rosépeppar
2 tsk grovkrossad svartpeppar
2 msk finhackad gul lök
2 msk finhackad röd paprika
3 msk smör/kokosolja
2 tsk äppelcidervinäger
Salt
Bryn smöret lätt och fräs peppar, paprika och lök några minuter utan att få färg.
Häll över vinägern och låt koka in.
Häll på buljongen, koka upp och låt koka ihop några minuter.
Häll på grädden, koka upp och låt puttra i 30 minuter eller tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt och eventuellt mer peppar.
Stek små skivor oxfilé, fläskfilé eller kalkonbröst och servera tillsammans med såsen.
Kokt blomkål vänd i smör, cocktailtomater och bladpersilja blir goda tillbehör.
Strö lite extra rosépeppar över.