Naturens skafferi
I vårt avlånga land har nässlorna kommit olika långt, de är som mest näringsrika nu på våren och försommaren.
Det går att ta vara på de nya toppskotten hela sommaren, men ta på handskar för de bränns mer när de vuxit sig större.
Nässelomelette med fetaost
2 ägg
2 msk grädde
2 msk smör
75 g fetaost
1 dl förvällda nässlor
½ dl strimlad purjolök
2 msk pumpakärnor
Lite salt och peppar
Färsk timjan
Vispa ihop äggen och grädden, smaksätt med lite salt och peppar.
Eftersom fetaosten är så salt, så behövs inte mycket i smeten.
Hacka nässlorna grovt och fräs en stund i smöret med purjolöken.
Häll i äggsmeten och rör runt mot botten med en stekspade.
Låt omeletten bli lite gräddad, lägg sen på fetaosten i bitar och strö över pumpakärnor och timjan.
När den stannat nästan helt, låt omeletten glida ner mot kanten i stekpannan och vänd ena halvan över med hjälp av stekspaden.
Låt den försiktigt glida över på en tallrik. Garnera med paprika, cocktailtomat och persilja.