Presenttips
Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt
Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år.
Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget.
Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.
Den 3 oktober bär det av på en vecka, för tredje året i rad, du kan läsa mer om den resan här på vår hemsida Harmoniresor.se.
Under veckan delar jag med mig av min egen hälsoresa, hur jag ätit och tränat mig friskare efter en ryggskada och fibromyalgi.
Jag lär ut min lätta morgongymnastik med lymfmassage och har en matlagningsdag med gruppen med recept från mina kokböcker.
Jag har varit i Makrigialos många gånger, så jag visar deltagarna mina favoritrestauranger och lugna stränder, dit inte så många turister hittar.
Therese delar under våra samtal/föredragsstunder med sig av sina stora kunskaper om ämnen som hormoner, stress, sömn, lymfsystem och förstås hur vi kan må bättre med hjälp av naturlig mat.
Blir det för mycket med en resa för din kassa, så finns här hennes samlade kunskaper i en nätkurs ”Du och dina hormoner”, en mycket bra investering i hälsan.
Therese har nyligen sadlat om från kostrådgivare och lärare på Paleo Institute till författare.
Här hittar du hennes mycket gripande och tankeväckande debutroman ”Mata inte skuggorna”.
Det för mig som av en händelse över till mina egna böcker, som också blir en bra present till varje Mor som gillar mat.
Här på Lumio Förlag kan du köpa ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.
På Bokus och Adlibris finns förutom grillboken även mina andra kokböcker, beställer du idag så hinner de fram innan helgen.
Vill du inte köpa något, så är alltid en god, hemlagad middag en uppskattad present.
Jag bjuder dagen till ära på en riktigt härlig vårdessert på späd rabarber, passa på att njuta av den nu när den är som finast.
Kokospannacotta med rabarber 6 port
3 dl grädde/kokosgrädde
2 dl finstrimlad rabarber
2 tsk pressad citron eller lime
ev 1-2 tsk honung eller annan valfri sötning
3 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten låt dem bli mjuka i minst 5 minuter.
Smält rabarbern på svag värme några minuter med citrussaften.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma smeten, smaka av med lite sötning om du vill.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur föna med en kniv och koka upp dem och stången tillsammans med grädden
Ta från värmen och låt stå tio minuter, ta sen upp vaniljstången och skrapa ur de sista kärnorna.
Mixa grädden tillsammans med rabarberkompotten i kastrullen med en stavmixer.
Häll upp i portionsformar eller glas, ställ i kylen för att stelna i ca 3-4 timmar.
Gör du pannacottan i formar, doppa den en liten stund i hett vatten innan du stjälper upp dem.
För en tunn kniv längs kanten, så blir det lätt att få den ur formen.
Garnera med tunna skivor av rabarber och citronmeliss.