Nutella Magic Bars
 
Ingredienser
3,5 dl Digestivekex i smulor
 115 gr smör smältes
• ca 1,2 dl Nutella
 2,5 dl Pecannötter, hela
 2,5-4 dl hackad choklad eller choklad chips
1 burk (14 oz) kondenserad mjölk



Instruktioner
1.Värm ugnen till 175°c.
Fodra en 25x20 cm bakform med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.Placera smöret och kexsmulor i en bunke och rör tills kombinerats.
3.Sprid blandningen jämnt på botten av formen.
4.Med hjälp av en tesked droppa Nutella här och där .
5.Strö Pecannötter ovanpå Nutella följt av choklad.
6.Häll sötad kondenserad mjölk över choklad chips och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna helt innan uppskärning.
 
Nutella Magic Bars
 
Ingredienser
3,5 dl Digestivekex i smulor
 115 gr smör smältes
• ca 1,2 dl Nutella
 2,5 dl Pecannötter, hela
 2,5-4 dl hackad choklad eller choklad chips
1 burk (14 oz) kondenserad mjölk



Instruktioner
1.Värm ugnen till 175°c.
Fodra en 25x20 cm bakform med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.Placera smöret och kexsmulor i en bunke och rör tills kombinerats.
3.Sprid blandningen jämnt på botten av formen.
4.Med hjälp av en tesked droppa Nutella här och där .
5.Strö Pecannötter ovanpå Nutella följt av choklad.
6.Häll sötad kondenserad mjölk över choklad chips och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna helt innan uppskärning.
 
Alla Hjärtans Dag Rulltårtor


                                              Pate decor till mönstret 
 1 Äggvita 35 gr
40 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Röd valfri livsmedelsfärg
Rosa valfri livsmedelsfärg
 
 Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Stenciler finns här:
 
Rulltårta
 
Ugnstemp: 250º
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Det brukar gå lättare om man penslar pappret med kallt vatten.
 
Fyllning valfri men dessa är fyllda med jordgubbsmousse.

 
 
Alla Hjärtans Dag Rulltårtor


                                              Pate decor till mönstret 
 1 Äggvita 35 gr
40 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Röd valfri livsmedelsfärg
Rosa valfri livsmedelsfärg
 
 Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Stenciler finns här:
 
Rulltårta
 
Ugnstemp: 250º
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Det brukar gå lättare om man penslar pappret med kallt vatten.
 
Fyllning valfri men dessa är fyllda med jordgubbsmousse.

 
 
Alla Hjärtans Dag Rulltårtor


                                              Pate decor till mönstret 
 1 Äggvita 35 gr
40 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Röd valfri livsmedelsfärg
Rosa valfri livsmedelsfärg
 
 Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Stenciler finns här:
 
Rulltårta
 
Ugnstemp: 250º
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som kakan gräddats på. Det brukar gå lättare om man penslar pappret med kallt vatten.
 
Fyllning valfri men dessa är fyllda med jordgubbsmousse.

 
 
Banankaka med muskot

banankaka
Hur många av er känner till muskotöten??
Jag köper en påse från Santa Marias sortiment med tre nötter i var påse. Om jag lyckas göra av med EN nöt per halvår så är det bra, men det är knappt. :-P
Muskotnöt ger en ofantligt god smak och arom både till maträtter och bakverk, men den är extremt giftig i högre doser så låt dom inte ligga framme och tillgängliga för små barn.

Jag använder den alltid till hemmagjort potatismos men här i denna banankaka som smakasättning. Med muskot i en mjuk kaka får du lite av en smak av ”munkar” och den blir bara sååååå gott!! Använd era muskotnötter, dom ger så otroligt god smak av en sån liten mängd.

Det här behöver du :
4 övermogna bananer
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm riven muskot

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och finriven muskotnöt, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten & grädda 40 – 50 minuter i 175 grader.

Saftiga bananmuffins med kanel

bananmuffins
Till jul när det bakas mycket pepparkakor, lussebullar, det kokas julgodis och spritsas pepparkakshus så kan det vara gott med lite fikabröd som inte är just ”juliga”. Ett gäng muffins går snabbt att röra ihop och med banan i smeten håller dom sig saftiga länge! Dessa har jag också kryddat med lite kanel, det förhöjer verkligen smaken. Gör goda frostings med philadelphiaost som barnen får dekorera dom med eller bara sätt dig ner med en kopp kaffe och njut en smula… :-P

18 normalstora muffins
Det här behöver du :
”Blöt” smet :
3 fula mosade bananer
125 gram smält smör
2 ägg
1 dl mjölk

”Torr” smet :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten i muffinsformar, använd med fördel en muffinsplåt eller silikonplåt + pappersformar. Grädda i 175 grader ca 35 – 40 min.

Pepparkaksmuffins

recept_pepparkaksmuffins
Med pepparkaksdoft i köket kommer julstämningen igång. Rykande varma muffins när man öppnar ugnsluckan och möts av kanel, ingefära och kryddnejlika är inte alls tokigt. ;-) De här är enkla muffins som inte behöver vispas utan bara röras ihop, dom blir höga och fina ändå och går snabbt att svänga ihop till adventsfika eller till eftermiddagskaffet.

12 st
Det här behöver du : 
50 gram smält smör
1½ dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret, låt svalna och blanda med mjölken och ägget. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med vätskan till en slät smet. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. (jag hoppade över formar och gräddade dom direkt i muffinsplåt av teflon.) Grädda i 175 grader ca 10 – 15 min.

Glasyr;
Florsocker utrört i lite vatten + 1 msk philadelphiaost + strössel.

pepparkaksmuffins

mjuk_pepparkaka_pepparkaksmuffins_recept

Pepparkaksrulltårta


 
Pepparkaksrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 msk fil eller yoghurt
 

Fyllning:

100 gr vit choklad
100 gr Philadelphiaost
2 dl grädde
 

 

Smält (vit choklad, låt svalna lite.

Vispa ihop Philadelphiaost och grädde.

Blanda ner chokladen.

 

Vit marsipan.

Dekorationer i sockerpasta eller modelleringschoklad.

http://www.strosselannat.se/sockerdekorationer/figurer/culpitt-sugardecorations-printed-christmas-pk16.html

http://www.strosselannat.se/choklad/modelleringschoklad/


             Tillagning                

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
4. Bred ut smeten på bakplåtspapper som ligger på plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
6. Vänd rulltårtan på ett rent bakplåtspapper. låt svalna.
7. Vispa grädden, bred ut fyllningen på rulltårtan, spara lite till utsidan om du skall täcka den med marsipan.. Rulla ihop och lägg i kylen.

Dekorera efter önskemål.
 
Förra årets rulltårtor:
 

 

Pepparkaksrulltårta


 
Pepparkaksrulltårta
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
2 msk fil eller yoghurt
 

Fyllning:

100 gr vit choklad
100 gr Philadelphiaost
2 dl grädde
 

 

Smält (vit choklad, låt svalna lite.

Vispa ihop Philadelphiaost och grädde.

Blanda ner chokladen.

 

Vit marsipan.

Dekorationer i sockerpasta eller modelleringschoklad.

http://www.strosselannat.se/sockerdekorationer/figurer/culpitt-sugardecorations-printed-christmas-pk16.html

http://www.strosselannat.se/choklad/modelleringschoklad/


             Tillagning                

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
4. Bred ut smeten på bakplåtspapper som ligger på plåt.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
6. Vänd rulltårtan på ett rent bakplåtspapper. låt svalna.
7. Vispa grädden, bred ut fyllningen på rulltårtan, spara lite till utsidan om du skall täcka den med marsipan.. Rulla ihop och lägg i kylen.

Dekorera efter önskemål.
 
Förra årets rulltårtor: