Jo jag har bakat…….
 Saffranstryffelrutor
Består av browniebotten, saffranstryffel och hallonsocker.
 Pepparkakor med färgglada fönster

 Chokladdoppade Oreos med överföringsark


Och Lakritzkola med citron.
Samma recept som ovan men bytte kakao mot lakritzpasta och rivet citronskal.
Pepparkakor som vi åt upp innan de hann dekoreras.
Och så mitt hus nedan också förstås.

Saffransbullar hanns också med.

Och just nu står en Jordgubbs Semmifreddo i frysen. Ja så jag har bakat lite men bara vara dålig på att lägga in det här:)

Årets pepparkakshus är äntligen färdigt.












Så då vart det klart:) Det var inte ursprungsidén men jag säger inte nej till en Pepparkakshustävling: http://www.gotenehus.se/pepparkaka
Mitt bidrag ligger inte uppe just nu men det kommer så småningom.
Biscotti Croccanti Italienska nötkakor

Du behöver en mördegsbotten, jag använde mig av Leilas mördeg: http://www.recept.nu/1.153441 som du kavlar ut och lägger i botten av en liten långpanna 20x30 cm.
Baka av i 10 minuter i 190°c. Sänk ugnen till 175°c

170 gr smör som du lägger i en kastrull tillsammans med
2,5 dl socker och
90 gr honung som du kokar på medelvärme i ca 3 minuter, därefter tillsätter du
2 msk grädde eller mjölk ( det kommer börja pysa och bubbla)
Detta häller du över
ca 6 dl blandade hackade nötter och
1 pkt kanderade apelsinskal
Blanda runt ordentligt, häll sedan ner nötsmeten över mördegen, jämna till och baka i ca 25 minuter och låt svalna i formen.
Skär sedan i rutor och dekorera evt med mörk choklad som du spritsar i tunna linjer över hela kakan.
Mjuka figurpepparkakor


2 dl ljus sirap
1,5 dl strösocker
4 tsk pepparkakskryddor
75 g smör eller margarin
2 ägg
0,5 dl mjölk
10,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Ugn: 200°c

Koka upp sirap och socker. Tillsätt kryddor, matfett, uppvispade ägg och mjölk. Rör ihop till en smet och låt den svalna. Arbeta ihop den med mjölet, blandat med bakpulvret. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp ca 12 timmar.
Kavla ut degen ca ½ cm tjock och stick ut de figurer du valt.
Baka ca 7-10 minuter beroende på storlek.

Vill man kan man doppa ovansidan i choklad och dekorera med tex strössel.
Nötkräm räddar liv


Den här bloggposten innehåller nötkräm


”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.
Länktips på häftiga tårtor.



http://www.umartina.sk/torty/torty.htm
Jättehäftiga tårtor bla Vuxentårtorna;)
LCHF recept för plankstek

En supergod LCHF plankstek som tar under en timme att göra!

LCHF Plankstek
Portioner: 2
Tid: 50 minuter

Ingredienser
500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)
Salt
Peppar
1 dl bearnaisesås
8 st sparris
6 skivor bacon
2 st blomkålshuvuden
300 g philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl riven ost
2 st tomater
3 msk persilja
3 msk parmesan
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Så här gör man

Blomkåls duchesse:
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.

Fyllda tomater:
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.

Planksteken:
Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!

Recept från Camilla på http://jimpslchf.blogspot.com/

Garanterat ingen Sugarpaste på denna tårta











ALLT är choklad i någon from, själva kakan är en Chocolate Fudge Cake, täckt med ganache och dekorationer i vit modelleringschoklad och jordgubbs-modelleringschoklad. Bladen och volangerna målade med Metallic silverfärg. Ingen sugarpaste överhuvudtaget:)
Mint Brownies
 
230 g smör

170 g hackad choklad

4 dl socker

4 ägg

3 1/2 dl mjöl

0,8 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 stort paket After Eight choklad


Sätt ugnen på 180°c

Smörj långpanna ca 25 x 35 cm eller använd bakplåtspapper
Smält chokladen och smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa i socker, salt och vaniljsocker, stäng sedan av värmen.
Vispa i ett ägg i taget
 
Sedan mjöl och kakao.

 Häll 1/2 smeten i formen och fördela ut det jämnt.
 
Lägg på After Eight så det täcker hela formens storlek.
Häll på resten av smeten och jämna till ytan sätt sedan in i ugnen 30-35 min
Den är klar när inget kladd fastnar på stickan
Låt svalna helt innan den skärs upp i rutor.
Rosor i modelleringschoklad
Håller på och testar egengjord modelleringschoklad och efter några smärre katastrofala recept har jag lyckat blanda till det som jag vill ha det. Som ni ser fungerar det utmärkt att forma till rosor och blad. Skall försöka hinna göra en tårta i helgen och återkommer med tips och recept så fort jag kan.