Det här med vegetarisk vecka är riktigt kul och nu har jag gått loss på Hälsans köks produkt ”A la bacon”.
Oavsett av vilken anledning man vill äta vegetariskt eller utesluta kött hör jag ofta att det är saknaden och smaken av bacon som fattas mest. Därmed är jag grymt imponerad av denna produkt som är ytterst lik äkta bacon och som med ett trollspö kan tillgodose ett sådant behov. Denna har dock en ganska djup röksmak och passar väldigt gott att blanda i gratänger, strö på pizza, till varma mackor eller till frukost med ägg. Det sistnämnda återkommer jag till i nästa recept under morgondagen.
Här har jag gjort en klassiker; ”Mac n cheese” med vegetariskt bacon.
Ni behöver inte ens fundera på om det är gott – det är VANSINNIGT gott!
Till fyra portionsformar
Det här behöver du :
4 dl okokta makaroner
3 ägg
2 dl grädde
1 tsk colemans senapspulver
1/2 tsk trocomare örtkrydda
En nypa chiliflakes
2 dl riven lagrad ost
1 påse hälsans kök a la bacon (240 gram*2)
GÖR SÅHÄR :
Koka makaronerna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
Vispa upp ägg, grädde, örtkrydda, senapspulver, chiliflakes och ost med en gaffel. Vänd ner de varma makaronerna. Häll i påsen med veg. bacon. Fyll fyra portionsformar/ramekiner. Toppa med lite extra riven ost. Gratinera ca 10-15 min i 220 grader.
Tärningar a la bacon hittas i frysdisken. Varje påse innehåller 240 gram.
Ramekiner fyllda med röran av makaroner, ägg, ostsmet och bacon.
Ljuvligt krämiga. Gratinera i ugnen på 220 grader ca 10-15 min.
Inlägg i samarbete med Hälsans kök