Smörgås à la Lowcarb
Efter att ha ätit mina Frökex med Kardemumma till morgonkaffet i flera veckor, så kom nu lusten att baka ett mjukt bröd med lite kolhydrater.
Har provat att baka bröd med halloumi tidigare, med gott resultat.
Nu ville jag testa ett bröd bakat helt utan Fiberhusk, Kokosnötmjöl, Pofiber, Mandelmjöl och andra liknande bakprodukter som passar till glutenfria lågkolhydratbröd.
Eftersom jag hade tre äggvitor över, sen jag gjorde en Örtsmörsås, så fick de bli degvätskan i mitt bröd.
Har också testat det här receptet med 2 hela ägg istället, men då blir det som många andra LCHF-bröd, mest smak av stekt ägg.
Äggvitorna band istället ihop fröna väldigt bra och gav en fin struktur till brödet, utan att ge någon äggsmak.
Här kommer länkar till en del av mina tidigare recept på mjuka LCHF-bröd;
Vitt formbröd med Kokosnötmjöl
Glutenfria Småfranska med Boveteflingor
Fröbröd med Halloumi
3 Ekologiska Äggvitor
2½ dl riven Halloumi
1½ dl Sesamfrön
½ dl Linfrön
2 msk kallpressad Olivolja
ca 1 krm Havssalt
Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda ner riven ost, frön, olivolja och salt.
Eftersom osten är rätt salt, så smaka av försiktigt med havssaltet.
Låt smeten svälla i en timme. Forma ovala bröd med en matsked eller slev, lägg på bakplåtspapper.
8 större eller 12 mindre blir det av den här satsen.
Grädda gyllenbruna på 175° i 15-20 minuter, beroende på storleken på bullarna.