Gästrecept
När jag skrev min blogg Birgitta Höglunds Paleo så bjöd jag in några olika gästbloggare.
Här ett riktigt läckert bidrag från Lina Lidén på Paleolina.
Lina är kostrådgivare och har jobbat både på PriMaten i Uppsala och på Ecocaféet i Östersund.
Laxpaj 4-6 port:
2 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
1,5 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
30 g kokosolja
1 dl kokosmjölk
Häll i de torra ingredienserna i en matberedare och mixa sönder alla frön.
Häll i ägget, kokosoljan och kokosmjölken och låt maskinen arbeta ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel.
Grädda 200º i ca tio minuter eller tills skalet fått fin färg.
Äggstanning:
4 ägg
1 dl kokosmjölk
300 g fryst spenat
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
Salt och peppar
Tina spenaten och blanda med ägg, kokosmjölk och vitlöken och häll i det färdiggräddade pajskalet.
Topping:
2×140 g viltfångad lax
Skär laxen i tunna skivor, det går lättast om den är lite halvt frusen.
Lägg laxen ovanpå äggstanningen och grädda i ugnen i 175º i ca 20 minuter eller tills den stannat.