Favoritsås till fisk
Nu i värmen passar det riktigt bra med varmrökta, feta fiskar till frukost, lunch eller middag.
Min favorit är röding men det blir förstås också gott med varmrökt lax, sik, regnbåge eller makrill.
Med en krämig sås och grönt till, så är maten fixad på bara några minuter, gärna för att avnjutas i det fria.
Nu kommer jag att ta lite semester i Dalarna och Jämtland, det har varit rätt mycket resande i samband med utgivningen av mina nya kokböcker nu under våren och sommaren.
Det är fantastiskt roligt och givande att träffa alla positiva och matintresserade på mina signeringar, men nu är det dags att vila hjärna och kropp i de stora skogarna ett tag.
Nu i helgen deltog jag på LCHF-eventet i Säffle, nedanför receptet kommer några bilder från det.
Det föredrag som jag speciellt vill lyfta fram på årets event var My Westerdahl ( LCHF-ingenjören ).
My berättade om sin hälsoresa från en toppvikt på 170 kilo där hon nu lyckats bli av med hela 95 och den ständiga kampen mot sockerberoendet.
Mycket gripande och ögonöppnande för hur svårt många har det med allt socker som finns runtom oss hela tiden.
De flesta av deltagarna på eventet äter sen länge helt sockerfritt och de lät sig väl smaka av de nya frökexen med Västerbottensost som Huså Bröd just lanserat, en ny smak på mitt originalrecept.
De fick också ta sig en titt på hur Wonderbag fungerar, just användningen som kylbag fick många intresserade i den 30-gradiga värmen vi hade på torsdagens grillning.
Jag var med en stund på kvällarna på campingen men eftersom jag är väldigt kvällstrött så bodde jag precis som förra året lite bekvämare på lugna och fina Krokstad Herrgård.
Jag vill rikta ett stort tack till arrangörerna Johan Falk ( Lagom LCHF ), AnnSofi, Ewa m fl, för att ni ordnat det så bra både i Medborgarhuset och på grillkvällarna på Duse Udde Camping, till och med vädret var perfekt.
Mina kokböcker sålde riktigt bra under de två dagarna jag deltog så jag hade bara med några stycken i resväskan hem.
Jag blir förstås väldigt glad om du också stöttar mitt fortsatta matskrivande, här kan du läsa mer om mig och mina böcker.
Dillmajonnäs 2 port
1 dl majonnäs
½ dl smetana eller kokosgrädde
½ dl finhackad dill
1 msk finhackad smörgåsgurka eller saltgurka
1 tsk spad från gurkburken eller äppelcidervinäger
1 tsk senap
Lite pressad citron
Salt och peppar
Rör ihop majonnäs och crème fraiche.
Blanda ner övriga ingredienser och ställ in i kylen en timme, då utvecklas smakerna bättre.
Jag serverade såsen till den rökta fisken och kokta, färska rödbetor med smör.
För ett mer mättande alternativ kan du blanda ner några deciliter avrunna kikärtor i dillmajonnäsen.