Vitlök & honungsglaserade kycklingben

honungsglaserade_kycklingben_ugn_stekta_vitlök
Fredagskyckling va de här! 😉
Detta recept är en favorit här hemma. Alla älskar att gnaga på kycklingben både varma som kalla. Perfekt picknick-mat dessutom.
Fyll en ugnsplåt med kycklingben och skjuts in i ugnen. Jag brukar steka dom på låg temperatur ca 100 grader i 3 timmar. Enklare kan det inte bli. Servera med klyftpotatis och en god aioli att dippa i.

Jag kryddar dom rikligt med paprikapulver, salt, peppar och ringlar över honung. 3 – 4 hela vitlökar delar jag på mitten och lägger med på plåten, dom blir himmelsk goda att pilla ur skalet och äta efter att dom ugnsbakats och ger god smak till kycklingbenen också.

Det här behöver du : 
2 kg kycklingben
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
4 hela vitlökar
1 dl flytande honung

GÖR SÅHÄR : 
Lägg kycklingbenen på en ugnsplåt. Krydda med paprika, grillkrydda, salt & peppar och vänd runt ordentligt. Dela vitlökarna och lägg på plåten. Ringla över honungen och stek i ugn ca 3 timmar 100 grader. Ta ut och vänd runt några gånger under tiden.

Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

kycklingben_ugnsstekta_honungsglaserade_vitlök_recept
Här skulle ni känna dofterna! 😛

kycklingben_serveringskorgar_klyftpotatis_aioli
Smaklig måltid och jag önskar er en riktigt härlig fredag! ♥

Vitlök & honungsglaserade kycklingben

honungsglaserade_kycklingben_ugn_stekta_vitlök
Fredagskyckling va de här! 😉
Detta recept är en favorit här hemma. Alla älskar att gnaga på kycklingben både varma som kalla. Perfekt picknick-mat dessutom.
Fyll en ugnsplåt med kycklingben och skjuts in i ugnen. Jag brukar steka dom på låg temperatur ca 100 grader i 3 timmar. Enklare kan det inte bli. Servera med klyftpotatis och en god aioli att dippa i.

Jag kryddar dom rikligt med paprikapulver, salt, peppar och ringlar över honung. 3 – 4 hela vitlökar delar jag på mitten och lägger med på plåten, dom blir himmelsk goda att pilla ur skalet och äta efter att dom ugnsbakats och ger god smak till kycklingbenen också.

Det här behöver du : 
2 kg kycklingben
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
4 hela vitlökar
1 dl flytande honung

GÖR SÅHÄR : 
Lägg kycklingbenen på en ugnsplåt. Krydda med paprika, grillkrydda, salt & peppar och vänd runt ordentligt. Dela vitlökarna och lägg på plåten. Ringla över honungen och stek i ugn ca 3 timmar 100 grader. Ta ut och vänd runt några gånger under tiden.

Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

kycklingben_ugnsstekta_honungsglaserade_vitlök_recept
Här skulle ni känna dofterna! 😛

kycklingben_serveringskorgar_klyftpotatis_aioli
Smaklig måltid och jag önskar er en riktigt härlig fredag! ♥

Vitlök & honungsglaserade kycklingben

honungsglaserade_kycklingben_ugn_stekta_vitlök
Fredagskyckling va de här! 😉
Detta recept är en favorit här hemma. Alla älskar att gnaga på kycklingben både varma som kalla. Perfekt picknick-mat dessutom.
Fyll en ugnsplåt med kycklingben och skjuts in i ugnen. Jag brukar steka dom på låg temperatur ca 100 grader i 3 timmar. Enklare kan det inte bli. Servera med klyftpotatis och en god aioli att dippa i.

Jag kryddar dom rikligt med paprikapulver, salt, peppar och ringlar över honung. 3 – 4 hela vitlökar delar jag på mitten och lägger med på plåten, dom blir himmelsk goda att pilla ur skalet och äta efter att dom ugnsbakats och ger god smak till kycklingbenen också.

Det här behöver du : 
2 kg kycklingben
2 msk paprikapulver
2 msk grillkrydda
Salt
Svartpeppar
4 hela vitlökar
1 dl flytande honung

GÖR SÅHÄR : 
Lägg kycklingbenen på en ugnsplåt. Krydda med paprika, grillkrydda, salt & peppar och vänd runt ordentligt. Dela vitlökarna och lägg på plåten. Ringla över honungen och stek i ugn ca 3 timmar 100 grader. Ta ut och vänd runt några gånger under tiden.

Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

kycklingben_ugnsstekta_honungsglaserade_vitlök_recept
Här skulle ni känna dofterna! 😛

kycklingben_serveringskorgar_klyftpotatis_aioli
Smaklig måltid och jag önskar er en riktigt härlig fredag! ♥

Kycklinggryta i tomatsås med tortellini

kycklinggryta_tomatsås_tortellini_kycklingfileHär kommer dagens middagstips!
Efter allt grillat och god midsommarmat så lagade jag en riktigt god kycklinggryta igår i mustig tomatsås med tortellini. När man kan vända ner allt i en stor serveringsskål och ställa fram på middagsbordet – då mår jag bra! Det är sån mat jag älskar! 😛 Vardagens lilla guldkant.

Här på ön har vi idag haft ett tokigt regnväder från de vi klev upp i morse. Regnet har ömsom stått som spön i backen och ömsom duggregnat men inte en stund utan vatten från ovan. Gräsmattan blir ju fin i alla fall… 😉

Raggsockar och tända ljus har varit melodin, det ser dock ut som det börjar lysa upp på himlen nu men vi har liksom ”boat” in oss i myset och tänker stanna inomhus. Joline har bakat jordgubbspaj, Max har gått igenom alla biltidningar han kunnat hittat och jag har jobbat på i bakgrunden av Kryddburken. Jag får många frågor om tips på vad man ska hitta på här på Öland som turist, och vilka lunchställe som jag rekommenderar. Jag har skrivit ihop ett inlägg om restaurang-tips och hoppas hinna få upp det ikväll annars kommer det imorgonbitti.

Glöm inte att följa mina uppdateringar på FACEBOOK och INSTAGRAM, dyker upp lite allt möjligt där också! 😉

Här kommer receptet!

6 – 8 port
Det här behöver du : 
1 kg kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
2 msk malen paprika (söt)

Såsen : 
2 burkar hela plommontomater
4 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk torkad bruschettakrydda (Gourmetgruppen)
2 dl grädde
Stekskyn från kycklingfiléerna
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med smör. Dela kycklingfiléerna på mitten, längsgående. Bryn i smöret runtom så de får fin färg. Krydda med salt och peppar och rejält med malen paprika. Lägg upp på ett fat tills vidare. De får koka färdigt i tomatsåsen sen så de behöver inte vara genomstekta.

Använd samma panna och häll i två burkar hela plommontomater. Späd med vatten och tillsätt, fond, tomatpuré, honung, chilisås, bruschettakryddan och till sist grädden. Låt såsen koka ihop ca 20 – 30 min. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

Lägg ner kycklingfiléerna och låt värmas ca 10 min. Häll även ner skyn från fatet som kycklingfiléerna legat på. Vänd sedan ner allt i en stor serveringsskål tillsammans med kokt tortellini. Servera!

stekt_kyckling_kycklingfile_kycklinggryta_tomatsås
Kyckling efter midsommarmat känns helt rätt! Plocka fram smakerna av tomat och paprika och vardagen är på sin plats igen. 😉

kycklingfile_kycklinggryta_recept
Kycklingfiléerna ska bara brynas för att få fin färg. De får sedan koka färdigt i tomatsåsen.

tomatsås_plommontomater_hela_burktomater
Använd samma panna som du stekt kycklingen i. Slå i övriga ingredienser till såsen och låt koka upp.

tomatsås_tortellini_kycklinggryta_kycklingfile_recept
Snåla inte med kryddor. Och se till att smaka av ordentligt. Salt och peppar och en nypa socker kan alltid göra underverk om man inte är nöjd med smaken.

kycklinggryta
Kycklingen får sen puttra med i såsen ca 10 min för att sen blandas med tortellini och serveras som en gryta allt-i-ett. 😛

kycklingfile_tortellini_tomatsås_kycklinggryta
Smaklig måltid!

tortellini_tomatsås_kyckling

Kycklinggryta i tomatsås med tortellini

kycklinggryta_tomatsås_tortellini_kycklingfileHär kommer dagens middagstips!
Efter allt grillat och god midsommarmat så lagade jag en riktigt god kycklinggryta igår i mustig tomatsås med tortellini. När man kan vända ner allt i en stor serveringsskål och ställa fram på middagsbordet – då mår jag bra! Det är sån mat jag älskar! 😛 Vardagens lilla guldkant.

Här på ön har vi idag haft ett tokigt regnväder från de vi klev upp i morse. Regnet har ömsom stått som spön i backen och ömsom duggregnat men inte en stund utan vatten från ovan. Gräsmattan blir ju fin i alla fall… 😉

Raggsockar och tända ljus har varit melodin, det ser dock ut som det börjar lysa upp på himlen nu men vi har liksom ”boat” in oss i myset och tänker stanna inomhus. Joline har bakat jordgubbspaj, Max har gått igenom alla biltidningar han kunnat hittat och jag har jobbat på i bakgrunden av Kryddburken. Jag får många frågor om tips på vad man ska hitta på här på Öland som turist, och vilka lunchställe som jag rekommenderar. Jag har skrivit ihop ett inlägg om restaurang-tips och hoppas hinna få upp det ikväll annars kommer det imorgonbitti.

Glöm inte att följa mina uppdateringar på FACEBOOK och INSTAGRAM, dyker upp lite allt möjligt där också! 😉

Här kommer receptet!

6 – 8 port
Det här behöver du : 
1 kg kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
2 msk malen paprika (söt)

Såsen : 
2 burkar hela plommontomater
4 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk torkad bruschettakrydda (Gourmetgruppen)
2 dl grädde
Stekskyn från kycklingfiléerna
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med smör. Dela kycklingfiléerna på mitten, längsgående. Bryn i smöret runtom så de får fin färg. Krydda med salt och peppar och rejält med malen paprika. Lägg upp på ett fat tills vidare. De får koka färdigt i tomatsåsen sen så de behöver inte vara genomstekta.

Använd samma panna och häll i två burkar hela plommontomater. Späd med vatten och tillsätt, fond, tomatpuré, honung, chilisås, bruschettakryddan och till sist grädden. Låt såsen koka ihop ca 20 – 30 min. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

Lägg ner kycklingfiléerna och låt värmas ca 10 min. Häll även ner skyn från fatet som kycklingfiléerna legat på. Vänd sedan ner allt i en stor serveringsskål tillsammans med kokt tortellini. Servera!

stekt_kyckling_kycklingfile_kycklinggryta_tomatsås
Kyckling efter midsommarmat känns helt rätt! Plocka fram smakerna av tomat och paprika och vardagen är på sin plats igen. 😉

kycklingfile_kycklinggryta_recept
Kycklingfiléerna ska bara brynas för att få fin färg. De får sedan koka färdigt i tomatsåsen.

tomatsås_plommontomater_hela_burktomater
Använd samma panna som du stekt kycklingen i. Slå i övriga ingredienser till såsen och låt koka upp.

tomatsås_tortellini_kycklinggryta_kycklingfile_recept
Snåla inte med kryddor. Och se till att smaka av ordentligt. Salt och peppar och en nypa socker kan alltid göra underverk om man inte är nöjd med smaken.

kycklinggryta
Kycklingen får sen puttra med i såsen ca 10 min för att sen blandas med tortellini och serveras som en gryta allt-i-ett. 😛

kycklingfile_tortellini_tomatsås_kycklinggryta
Smaklig måltid!

tortellini_tomatsås_kyckling

Kycklinggryta i tomatsås med tortellini

kycklinggryta_tomatsås_tortellini_kycklingfileHär kommer dagens middagstips!
Efter allt grillat och god midsommarmat så lagade jag en riktigt god kycklinggryta igår i mustig tomatsås med tortellini. När man kan vända ner allt i en stor serveringsskål och ställa fram på middagsbordet – då mår jag bra! Det är sån mat jag älskar! 😛 Vardagens lilla guldkant.

Här på ön har vi idag haft ett tokigt regnväder från de vi klev upp i morse. Regnet har ömsom stått som spön i backen och ömsom duggregnat men inte en stund utan vatten från ovan. Gräsmattan blir ju fin i alla fall… 😉

Raggsockar och tända ljus har varit melodin, det ser dock ut som det börjar lysa upp på himlen nu men vi har liksom ”boat” in oss i myset och tänker stanna inomhus. Joline har bakat jordgubbspaj, Max har gått igenom alla biltidningar han kunnat hittat och jag har jobbat på i bakgrunden av Kryddburken. Jag får många frågor om tips på vad man ska hitta på här på Öland som turist, och vilka lunchställe som jag rekommenderar. Jag har skrivit ihop ett inlägg om restaurang-tips och hoppas hinna få upp det ikväll annars kommer det imorgonbitti.

Glöm inte att följa mina uppdateringar på FACEBOOK och INSTAGRAM, dyker upp lite allt möjligt där också! 😉

Här kommer receptet!

6 – 8 port
Det här behöver du : 
1 kg kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar
2 msk malen paprika (söt)

Såsen : 
2 burkar hela plommontomater
4 dl vatten
3 msk oxfond
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
1 tsk D´Elidas chilisås
2 tsk torkad bruschettakrydda (Gourmetgruppen)
2 dl grädde
Stekskyn från kycklingfiléerna
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med smör. Dela kycklingfiléerna på mitten, längsgående. Bryn i smöret runtom så de får fin färg. Krydda med salt och peppar och rejält med malen paprika. Lägg upp på ett fat tills vidare. De får koka färdigt i tomatsåsen sen så de behöver inte vara genomstekta.

Använd samma panna och häll i två burkar hela plommontomater. Späd med vatten och tillsätt, fond, tomatpuré, honung, chilisås, bruschettakryddan och till sist grädden. Låt såsen koka ihop ca 20 – 30 min. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.

Lägg ner kycklingfiléerna och låt värmas ca 10 min. Häll även ner skyn från fatet som kycklingfiléerna legat på. Vänd sedan ner allt i en stor serveringsskål tillsammans med kokt tortellini. Servera!

stekt_kyckling_kycklingfile_kycklinggryta_tomatsås
Kyckling efter midsommarmat känns helt rätt! Plocka fram smakerna av tomat och paprika och vardagen är på sin plats igen. 😉

kycklingfile_kycklinggryta_recept
Kycklingfiléerna ska bara brynas för att få fin färg. De får sedan koka färdigt i tomatsåsen.

tomatsås_plommontomater_hela_burktomater
Använd samma panna som du stekt kycklingen i. Slå i övriga ingredienser till såsen och låt koka upp.

tomatsås_tortellini_kycklinggryta_kycklingfile_recept
Snåla inte med kryddor. Och se till att smaka av ordentligt. Salt och peppar och en nypa socker kan alltid göra underverk om man inte är nöjd med smaken.

kycklinggryta
Kycklingen får sen puttra med i såsen ca 10 min för att sen blandas med tortellini och serveras som en gryta allt-i-ett. 😛

kycklingfile_tortellini_tomatsås_kycklinggryta
Smaklig måltid!

tortellini_tomatsås_kyckling

Plankstek med kyckling

plankstek_med_kyckling_kycklingplanka_kycklingfile
Hej soliga söndag! :-P Sitter här med en kopp kaffe och planerar veckans middagar och försöker också klura ut vad det ska bli till söndagsmiddag idag. Kanske ställer jag till med ett litet paltkok, det är ju bara för gott, ska ner till affären sen så får se vad det blir! ;-)

I fredags gjorde jag plankstek till mig och Nicke. Joline var med en kompis så det blev bara han och jag. Tror det var flera år sen vi åt plankstek. Varför gör man inte det oftare?! Det är ju dessutom så enkelt att förbereda och tar inte alls lång tid att ”plocka ihop”.

De här plankorna gjorde jag med kycklingfilé, oftast blir det ju kött av något slag men kyckling var fantastiskt gott. Jag stekte dom i stekpanna och öste med smör och kryddor under tiden plankorna var i ugnen. För att få kycklingen helt genomstekt fort så snittade jag rutmönster över den tjockaste delen. Kryddade med salt, peppar, malen paprika och en vitlöksklyfta i pannan. Hade i rikligt med smör och öste dom hela tiden. Blir supersaftigt och mört! När plankorna var klara var det bara kyckling och chilibearnaise som fattades och lite piff och garnityr! ;-)

plankstek_recept_kyckling_kycklingplanka
Jag brukar inte spritsa duchessmos runt hela, det blir alltid för mycket och man orkar inte äta upp. Ett riktigt gott duchessmos gör jag på kokt pressad potatis, minst 3 äggulor till 2 port, salt, vitpeppar och lökpulver och en klick smör.

plankstek_med_kyckling_kycklingplanka

plankstek_kyckling_baconlindade_haricotverts_kycklingplanka
Baconlindade haricots verts. Förstek dom gärna lite grann i pannan innan dom åker med plankan i ugnen.

plankstek_med_kyckling
Klart för gräddning!

plankstek_kyckling_planka
Tomater med riven ost och cheddarkrydda.

kykling_kycklingplanka_plankstek
Smörstekta kycklingfiléer.

plankstek_kyckling_kycklingplanka
Smaklig planka! :-P

Kycklingkebab i pitabröd

kycklingkebab_kebab_kyckling_pitabnröd_pita_hemmagjord
Igår önskade Joline kycklingkebab till fredagsmyset så vi köpte ett par hela färska kycklingar som hon fick stycka och bena ur själv, med lite hjälp. Det blir en hel del kött om man är noga och skär ut allt, och dessutom skinn, ben och skrov över till buljongkok. Vill man inte ödsla tid med detta så funkar det såklart lika bra med kycklingfiléer. ;-)

Köttet skärs i strimlor och får ligga i en god marinad nån timme före det steks på i het panna. Det blir verkligen tokgott! Kryddigt och smakrikt. :-P Självklart ska det vara hembakade pitabröd till och en god kebabsås, och ni vet vilken? – Just de! Den med fanta. :-P Här får ni receptet, kanske kan bli middag hos er ikväll?

4 port
Det här behöver du :
2 hela urbenade kycklingar
3 salladslök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk tomatpuré
2 tsk American steakhouse seasoning
2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Strimla kycklingköttet och lägg i en rymlig skål. Finhacka salladslök, chili och vitlök och tillsätt. Pressa över en citron. Tillsätt tomatpuré, steakhouse-krydda, D´Elidas chilisås, salt och peppar och vänd runt allt. Täck med plastfolié och låt stå i kylen ca 1 timme före stekning.
Har du inte steakhouse-kryddan kan du ersätta med en het, lite rökig grillkrydda. Här kan du se vad den innehåller. Jag köper både den och D´Elidas chilisås på www.kryddlandet.se

8 st
Det här behöver :
1/2 pkt jäst
2 ½ dl vatten
½ msk socker
1 msk olja
6 – 7 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smula jästen i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader, häll på jästen och rör ut. Tillsätt alla ingredienser men spara lite mjöl till utbakning. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme. Ta upp på mjölat bakbord & kavla ut 8 st runa pitabröd ca 1 cm tjocka. Nagga inte bröden, då jäser de inte upp och blir ihåliga. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 10 min.

Räcker till minst 4 kebab + lite extra
Godaste kebabsåsen med fanta : 
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar
Några droppar D´Elidas för extra smak och hetta

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna såsen ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering. Tillsätt några droppar D´Elidas efter egen smak och tycke.

marinad_kyckling_kycklingkebab_kebab
Kycklingen i marinaden som får stå i kylen och gotta till sig ca 1 timme före stekning.

pitabröd_recept_pita_luftiga
Nygräddade pitabröd! :-P

kycklingkebab_kebab
Kycklingen är klar!

kebab_kycklingkebab_pitabröd_hemmagjord
Fyll pitabröden med sallad, lök, gurka och kycklingkebab, toppa med den goda såsen. Ät och njut! :-P

göra_egen_kebab kebab_egen
Prova även att göra eget kebabkött hemma, recept HÄR!

Red curry chicken

chicken_red_curry_kycklinggryta_röd_curry
Då var vi på ny vecka och den rivstartar vi här med en riktigt het kycklingwok, en hot red curry chicken! :-P Så in i nordens gott, fräscht, krispigt, starkt och med massor av smak. Kan inte motstå dessa thai-rätter och det känns som en kickstart såhär efter påsk och alla helgdagar med lite annan mat än ägg, sill och köttbullar! ;-)

Varsågoda, detta är bara sååå gott!

4 port
Det här behöver du :
1 näve salta cashewnötter
3 kycklingfiléer, ca 600 gram
2- 3 msk rapsolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 msk finhackad ingefära
3 msk röd currypasta
2 dl vatten
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 knippe salladslök

GÖR SÅHÄR :
Börja med att rosta cashewnötterna i torr panna. Ställ åt sidan så länge.
Skär kyckling i bitar. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Hetta upp wokpannan och häll i rapsolja. När pannan är riktigt het lägg i vitlök, chili och ingefära och låt det få fräsa ihop några sekunder. Tillsätt kycklingen och röd currypasta. När kycklingen fått färg tillsätt vattnet och låt det få fräsa in ca 5 min. Tillsätt majs, paprika och salladslök och låt dem bara värmas på i pannan. Servera med ris och rostade cashewnötter.

Justera hettan med mängden chili och currypasta, med 3 matskedar blir det här ganska hett. Dessutom tog jag med fröna från den röda chilin också. ;-)

tefal_ceramic_wok_panna
Provade min nya keramiska wokpanna från Tefal. Stor och väldigt rymlig. Värmeindikator i botten som talar om när den är tillräckligt varm för att wokas i! Riktigt nöjd med hur bra den höll värmen även uppe på kanterna också. Hela rätten gick väldigt snabbt.

red_curry_chicken_kycklinggryta
Att woka med chili, vitlök och ingefära är bland det roligaste i köket och dofterna som sprider sig är himmelska! :-P Dessutom blir det väldigt vackert för ögat med alla färgglada ingredienser.

wokad_kyckling_stir_fry_chicken_red_curry

röd_curry_kyckling_chickencurry
Här har kycklingen åkt i tillsammans med currypastan.

kycklinggryta_red_curry
Grönsakerna åker ner precis före servering så dom håller sig krispiga.

red_curry_chicken_kyckling_röd_het
Smaklig måltid. ;-)

Helstekt kyckling med brynt smör, fetaostsallad och aioli

kyckling_ugn_sallad_aioli
Men heeej! :-P Tillbaka från helgens dvala! 
Har i ärlighetens namn aldrig nånsin varit med om en sån här ilsken maginfluensa som vi haft. Max kom hit i fredags och hade blivit hemskickad från skolan för han hade kräkts. Lördag natt flög Nicke upp ur sängen och då var det hans tur. Såg inte så mycket av honom den dagen förut när han fick springa upp från sängen till badrummet… Den kvällen blev det också min tur och förutom vanlig ”magsjuka” såna extrema magsmärtor så jag trodde jag skulle avlida. Ungefär som förlossningsvärkar som kom med bara några minuters intervall hela natten… Har fortfarande ont och är öm i magen men på benen och kunnat börja äta pyttelite, men fy fasen vilken resa. Joline tycks ha klarats sig undan. Hon fick i alla fall vara hemma från skolan igår och även idag för att inte smitta vidare så nu hoppas vi på friska vindar igen! ;-) Nog om eländet, det verkar dock vara många som är drabbade just nu så krya på er alla därute som behöver det!

Ett gott recept ska ni självklart få och här provade jag en variant på helstekt kyckling med en marinad gjord på brynt smör och lite goda kryddor. Jag brukar antingen använda rapsolja eller bara vanligt smör när jag penslar kycklingen men med den brynta smaken blev det snäppet godare. Tycker absolut ni ska prova.

Nu ska jag ta tag i mailen och även försöka åka och göra lite ärenden och handla. Ikväll får ni också veta vem vinnaren av Barillas academia pasta är så håll utkik.

2 – 4 port
Det här behöver du :

1 st färsk kyckling
75 gram brynt smör
1 msk sweet chilisås
1 tsk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Bryn smöret i en kastrull, dra åt sidan och vispa sen ner övriga ingredienser. Pensla kycklingen med smöret rikligt runtom. Stek i 10 min på 225 grader, sänk sedan värmen till 100 grader och låt stå inne ca 40 – 45 min, eller tills köttsaften är helt genomskinlig. Inte rosa.

färsk_kyckling
Fin, färsk kyckling. Se till att köpa svenskt också! ;-)

hel_kyckling_marinad
Marinaden är penslad, nu in i ugnen. Först får den gå på 225 grader ca 10 min så skinnet blir härligt krispigt, sen gå färdig på 100 grader.

fetaostsallad
Fetaostsallad med härliga färger och struktur. Små alfalfagroddar tycker jag är sååå gott i sallader och enkla att grodda själv dessutom! :-P