Resträtt
Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen.
När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra.
Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.
Fiskpudding 4 port
4 dl kokt, stekt eller rökt fisk i små bitar
4 ägg
4 dl grädde/kokosgrädde
2 dl riven, lagrad ost eller 1 dl majonnäs
1 dl hackad gräslök
ev ½ dl rökt kaviar
Salt och peppar
1 skivad spetspaprika till garnering
2 dl skirat smör
Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar.
Häll upp i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175° i 40 minuter.
Låt puddingen stanna en stund i formen och servera den sen med skirat smör över.