Picknickmat
Nu har vi inte många dagar kvar på vår vintersemester i Alanya, vi har slut på de 90 dagar man kan vara här utan visum.
Vi delar upp våra långsemestrar på tre resor på en månad vardera, jag har ju en hel del jobb med kokböckerna att ta hand om hemma i Sverige mellan varven.
I vinter har vädret varit fantastiskt här, på våra 15 år vid Medelhavet har vi aldrig upplevt att det varit så varmt och fint som i år.
Det har blivit en del utflykter, då brukar jag ta med antingen varm eller kall mat i min mini-Wonderbag.
Dagens lättlagade kycklinggryta blev en god lunch på stranden utanför Alanya, den höll sig riktigt varm i den ugnsfasta glasform med lock som jag tog med i Wonderbagen på bussen.
Den här grytan är snabblagad på mört kycklingbröst och pumpa, så den kokade jag klart på spisen.
När vi sen skulle åka iväg så hällde jag över den i ugnsformen och värmde på i ugnen i 20 minuter, på med locket och sen ner på ett underlägg i Wonderbag.
Du kan förstås göra en dubbel sats av grytan och låta den lagas klart direkt i en större Wonderbag som du tar med på utflykten.
De små har praktiska bärhandtag, men den större brukar jag bära med mig i en kasse, typ IKEAs.
Kycklinggryta med pumpa 2 port
300 g kycklingbröst
300 g pumpa
2 dl kokosgrädde eller vanlig grädde
10 cm av det vita på en purjolök
1 vitlöksklyfta
½ pressad citron
1 msk gul curry
1 msk gurkmeja
Salt och peppar
25 g smör till stekning
Skär kycklingen och pumpan i tärningar, ca 3×3 cm och strimla purjo och vitlök.
Bryn allt i smöret i en stekpanna så det får lite färg, krydda med curry, gurkmeja, salt och peppar.
Häll över grädden och citronsaft och koka upp, låt grytan puttra i 15 minuter, rör då och då.
Smaka av om du vill ha mer sälta, syra eller hetta.
Servera med en grönsallad, jag hade med bladpersilja på vår utflykt.
Här en annan utflyktsbild uppe vid Borgen i Alanya, du hittar recepttips på min burksallad här.
Så det var dagens recept och lite Wonderbagreklam, du har väl kanske sett att jag jobbar som Sverigeambassadör för den sydafrikanska långkokningsbagen.
Jag är väldigt restriktiv med vem/vad jag gör reklam för, det ska bara vara för sånt som jag själv står för och tycker om.
Därmed över till hotelltipset i Alanya, det är också något som jag verkligen kan rekommendera efter att ha bott där ett flertal gånger.
Vi hyr sen 5 år en privat lägenhet när vi är på våra vintervistelser, och när vår danske hyresvärd är här när vi kommer så tar vi in på hotell några nätter så vi kan träffa honom innan han reser hem.
Vi har testat några olika hotell under de här åren, men det vi fastnat riktigt för är Kleopatra Atlas Hotel, som ligger vid Damlatasgrottan helt nära havet.
Det är ett barnfritt All Inclusive-hotell med ett fint Spa och hamam i källaren, så det är väldigt lugn och skön miljö.
Jag som alltid lagar vår mat när vi är här i Alanya annars, tycker att det kan vara riktigt avkopplande att bo på ett sånt här hotell ibland.
Just Atlas har dessutom den absolut godaste buffémat jag stött på här i Turkiet, riktigt vällagad och god husmanskost med en stor variation på sallader, mezerätter och desserter för den som gillar det.
Priset är likaså helt suveränt, nu på vintern betalar vi drygt 300 kr för ett dubbelrum en natt, med all mat och dryck som ingår.
Så ska du ner till Alanya i sommar kan det ju vara nåt att testa om du, liksom vi, flyger reguljärt.
Här nedan några av hotellets egna bilder, jag har inte tagit några själv när vi bott där eftersom jag tar total semester såna gånger.
Jag är absolut inte sponsrad av hotellet utan vill bara sprida det här fina boendet och deras goda mat till mina läsare.