Lättlagad kesoröra till varma dagar
Nu när vi har en sån värmebölja är det skönt att inte behöva stå vid spisen så mycket.
I mitt kök hemma i Jämtland är temperaturen ca 26-28 grader på eftermiddagarna när solen strålar ner mellan tallarna utanför fönstret.
Så det har blivit en hel del kall mat senaste tiden, här en god röra med keso.
Röran passar bra att servera på en smörgås av valnötsbröd, på hjärtan av ostvåfflor eller bara som den är med kokta ägg och avokado.
Kesoröra med tonfisk 1-2 port
1 liten burk tonfiskfilé i vatten
1 dl keso
½ dl majonnäs
1 msk hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 msk hackad purjolök
1 tsk pressad citron
Salt och peppar eller chiliflingor
Låt tonfisken rinna av väl i en sil.
Rör ihop keso med majonnäs och citronsaft.
Blanda ner de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
Finfördela tonfisken och vänd försiktigt ner i kesoröran.
Lägg upp på en avokadohalva, garnera med rädisa, citron och sallad.
Blir det tonfiskröra över så håller den sig fint några dagar i kylskåp.
Receptet kommer från E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt, skriven med Annika Dahlqvist.
Här hittar du en annan god kesoröra med hallon som blivit mycket populär bland mina läsare.