En liten njutning till kaffet
Ibland tycker jag det kan vara gott med en liten godsak till kaffet, bara den inte är för söt.
Jag hittade på ett nytt godis på Paleo-vis i mitt arbete med recept till Restaurang PriMaten.
Stenålderskost är ju naturligt mjölkfri, annars finns många likheter med LCHF-kosten.
Ofta äter jag inte annat än ost, nötter eller varmrökt fläsk till favoritkaffet just nu, Ekologiska Zoega’s Hazienda.
Till för 3 år sedan var höjden av njutning för mig en kanelbulle eller småkakor till kaffet.
Ja, inte bara en, jag angrep dem oftast i flock.
Nu äter jag varken socker eller gluten längre, så de finns inte med bland fikafavoriterna.
Även bakverk sötade med Stevia eller Sukrin faller mig inte riktigt på läppen längre, de smakar antingen för sött eller har en bismak.
Men den här lilla godbiten är alldeles lagom i sötman, som bara kommer från kokosgrädden och lite honung.
Några bitar mörk choklad äter många LCHF-are med glädje, så varför inte testa ett nytt lördagsgodis att njuta av.
Kolhydrathalten blir inte nämnvärt hög av den här lilla mängden honung.
Den här chokladbiten blir ett ännu bättre alternativ än den köpta chokladen, med nyttigt kokosfett och ägg inblandat.
Passar förstås utmärkt även för alla laktos- och kasein-intoleranta.
Tål Du inte ägg heller, så uteslut bara det, chokladen blir bara lite fastare.
Kokoschoklad med Kanel
100 gr Kokosgrädde
50 gr Kokosfett
30 gr Kokosflingor
30 gr hackade Cashewnötter
1 Ekologiskt Ägg
3 msk Kakao
1-2 tsk Honung
1 tsk Kanel
2 krm Äkta Vaniljpulver
1 krm Havssalt
Smält kokosfettet och vispa ner de övriga ingredienserna med elvisp. Smaka av om det är lagom sötma och sälta.
Skeda upp i ischokladformar eller kyl i en form till en fyrkantig kaka.
Skär kakan i små bitar när den stelnat och pudra med kakao eller kanel.
Förvara i kyl eller i frysen och ta fram eftersom.