Jolines hallongrottor hon gjorde häromveckan blev så galet goda! Lite större än vanliga, lite mer sylt och på toppen även glasyr!
Dessa bakade hon ut i metallformar som jag fyndade på loppis förra sommaren, lite trixiga att pilla ur dock men med tandpetare i kanterna funkade det fint.
Perfekta kakor att frysa in och bara ta upp när man får oväntade kaffegäster!
Det här behöver du :
200 gram smör
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Använd matberedare eller rör ihop degen för hand. Fördela det kalla smöret i skivor med mjölet. Tillsätt resten av ingredienserna och nyp ihop till en fast deg. Låt den vila i kylskåp ca 30-45 min. Ta sedan ut 30 lika stora bitar. Rulla varje till en boll och tryck ut i formar, papper, silikon eller aluminium. Gör ett hål i mitten och fyll med hallonsylt. Grädda i 175 grader ca 10-15 min.
Rör ihop glasyr och ringla över när kakorna svalnat.
Rör ihop glasyren av florsocker och vatten och ringla över när kakorna svalnat.