Pizza Mejerifri LCHF

Pizza LCHF Paleo

Gluten/mjölkfri pizza

Att göra en riktigt god och nyttig pizza utan mjöl och mejeriprodukter, går det?

De flesta pizza-recept på LCHF-vis innehåller ost, men här har jag hittat på en läcker variant för alla som vill äta mejerifri LCHF eller Paleo.

Vi är många som gått över till mindre mejeriprodukter, vissa för hälsan och andra för vikten.

Senaste dagarna har både LCHF-ingenjören och Lifezone skrivit om att de nu äter MejerifriLCHF.

Pizzabotten på ägg 2 pizzor

6 ägg, mina kommer från Sota Ägg i Ytterån

3 msk olivolja/kokosolja

½ tsk torkad oregano

Salt

Vispa samman äggen med saltet. Värm upp oljan och häll ner hälften av smeten per pizza och strö över den torkade oreganon.

Rör inte mot botten som när du gör en omelett utan låt den bara steka på medelvärme till en pizzaliknande botten.

När den nästan stelnat så låter du den glida ner på ett ugnsfast fat eller plåt.

Pizzafyllning efter behag, det här tog jag:

Ugnstorkade cocktailtomater

Skivad Forbondekorv från Björks i Färila

Skivad paprika

Örtaioli och färsk oregano till serveringen

Täck botten med pizzafyllningen. Vill du ha tips på en god tomatsås istället för de ugnstorkade, så hittar du en Här.

Grädda pizzan på 225º i 10 minuter, servera med örtaioli och en pizzasallad.

Pizzasallad 2 port

3 dl strimlad, färsk vitkål

3 msk olivolja

2 msk pumpakärnor

1 msk äppelcidervinäger

Flingsalt och peppar

Häll den strimlade kålen i en bunke. Knåda den en stund med händerna så blir salladen saftigare.

Blanda ner de övriga ingredienserna, smaka av så du får en angenäm syra och sälta.

Ställ kallt en stund innan servering så blir den ännu godare.

Pizza

Tips på godis till fredagsmyset

Jag hittade på ett naturligt gott hallongodis häromdagen.

Så mycket bättre än godisbutikernas geléhallon i både smak och innehåll.

Jag lägger ibland upp nya recept bara på Instagram, men det här blev så bra så det hamnade även här.

Hallongelé

2 dl ekologiska hallon

50 g smör eller kokosolja

3 tsk gelatinpulver utrört i 0,5 dl vatten

Koka upp hallonen, rör i smör och gelatin. Häll upp i form, låt svalna och ställ i kyl att stelna.

Skär i bitar och njut av ett nyttigt godis❤

Hallongelé