Lyxiga fiskpinnar
Fiskpinnar, kan det vara bra mat?
Ja, med en egen panering av mandelmjöl eller sesamfrön och en sås på vårt svenska superbär hjortron blir det en höjdare både smak- och näringsmässigt.
Många barn kan ha lättare att få i sig fisk om de får den i en form de känner igen.
Fiskpinnar med hjortronsås 2-3 port
400 g fiskfilé, jag hade uer
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 äggvita
Salt och vitpeppar
50 g smör
½ dl kokosolja
Skär fisken i skivor och krydda lätt med salt och peppar.
Vispa upp äggvitan, doppa fiskbitarna med hjälp av en tång och låt äggvitan rinna av.
Häll mandelmjölet i en plastpåse, lägg ner fisken en och en och skaka runt så mandelmjölet fastnar runtom.
Lägg på en tallrik i kylen en stund, så fastnar paneringen bättre.
Stek fiskpinnarna ett par minuter på var sida i lätt brynt stekfett, var försiktig med värmen så det inte bränns.
Servera med en sallad och hjortronsåsen.
Blomkålsmos är gott till, gör det här receptet utan pepparrot så passar det riktigt bra ihop med såsen och blir inte så starkt för barn.
Hjortronsås 6-8 port
2 dl hjortron
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
Salt
Några droppar Worcestershiresauce
Ta av några hjortron att blanda ner hela i såsen, mixa resten och passera.
Har du ingen passersil som den på bilden så går det bra med en vanlig nätsil och pressa bären mot silen med en slickepott, så bara kärnorna blir kvar.
Blanda de passerade bären med crème fraiche, majonnäs och kryddor.
Hjortronkärnorna kan du spara i frysen och använda i brödbak, t ex i mitt valnötsbröd.
Rör ner resten av bären i såsen, smaka av om det behövs mer kryddning.
Ställ kallt några timmar innan servering.
Såsen håller sig en vecka i kylen. Har du inte hjortron så blir den också väldigt god med mango.
Vill du hellre panera fisken i sesamfrön så hittar du ett recept om du klickar på bilden nedan.
