Jämtländsk junkfood
Idag får du ett snabbrecept på en lättlagad och god korvrätt på en smakrik älgchorizo som jag köpte på Glada Lådan i Turistbyrån här i Östersund.
Tar till riktig snabbmat nu de här dagarna jag är hemma, för jag är bara hemma på en snabbvisit.
Åker tillbaks till Stockholm till helgen, för då är det dags för årets största händelse inom lågkolhydrat-Sverige.
Det är på lördag dags för den åttonde LCHF-kryssningen, ett evenemang som växer sig större och starkare för varje år.
I år är det rekordmånga deltagare, närmare 600 deltagare är anmälda.
Här en bild lånad från Tommy Tappar där du kan läsa om fjolårets kryssning.
På bilden sitter jag själv på första parkett med Ann Fernholm, Mats Lindgren och Annika Dahlqvist.
Ann Fernholm och Mats Lindgren med och förläser även i år. Nytillkomna föreläsare den här gången är bland andra Bitten Jonsson, Lars-Erik Litsfeldt och Gunilla Eldh.
Alla med stor erfarenhet av LCHF och hur man kan äta sig frisk, bli fri från sockerberoende och diabetes med så enkla medel som att äta bra mat.
Här kan du läsa mer om kryssningen och vilka övriga föreläsare som deltar.
Det ska bli riktigt intressant att lyssna på dem och förstås att träffa så många med samma intresse som jag, nämligen naturligt god mat att njuta av.
Igår bokade jag även in mig på LCHF-campingen i Säffle till sommaren, den hålls 25-27 juni på Duse Udde.
Det är också ett stort återkommande LCHF-event, det blir första gången jag är med där.
Här kan du läsa mer och boka in dig om du också vill komma.
I år får jag sällskap på LCHF-kryssningen av Ylva Forsberg, ägare och grundare av Huså Bröd.
Bageriet sponsrar med Spröda frökex till goodiebagen, precis som förra året.
Kom gärna fram och prata med oss om vad du tycker om kexen och min mat, alltid roligt att få feedback i verkliga livet.
Lindha Vikström från bloggen Halva Lindha, som även hon bor här i Jämtland, kommer att vara med på både kryssningen och campingen.
Vi har inte hunnit träffas sen vi hade vår LCHF-dag på Ica Matmästarn i höstas så det ser jag fram emot.
Såg att redaktionen för nya tidningen Matkärlek också ska vara med på kryssningen, det här blir verkligen ett bra läge att träffa alla möjliga intressanta LCHF-personligheter :)
Jag fick hem första numret av tidningen igår och från och med idag finns den ute i butikerna.
Tidningen innehåller mycket intressanta artiklar, många bra recept och den är verkligen snygg i utformningen.
Jag bidrar själv med flera recept och så har jag blivit intervjuad om mina kokböckers väg till USA.
Min böcker på engelska kan du förboka redan nu på Amazon.com, Low Carb High Fat Barbecue släpps i början på juni och de andra två i augusti.
Grillmat LCHF är nu den enda bok som finns kvar att köpa på svenska, du hittar den för 45 kr via länken.
Skulle skriva ett snabbt inlägg, men det händer så mycket på LCHF-fronten nu så det blev lite långt ändå.
LCHF är verkligen hetare än nånsin. I dagarna kommer även nya numret av LCHF-magasinet.
Dr Nisse Simonson, Lindha Vikström, jag, med flera här i Östersund är med i senaste numret som kommer närmaste dagarna i brevlådan och på Pressbyrån.
Är du inte prenumerant på den tidningen än så kan du bli det här.
Nu följer till sist receptet på min typ av jämtländsk snabbmat ;)
Snabbmat DeLuxe 1 port
200 g korv av bra kvalitet, jag hade älgchorizo
1 dl kantareller
½ gul lök
Salt och peppar
2 msk smör
Skär snitt i korven och stek eller grilla. Stek samtidigt den skivade löken mjuk i smöret.
Tillsätt kantarellerna och bryn en stund så de får lite färg. Krydda med salt och peppar.
Som tillbehör rörde jag ihop en ajvarmajonnäs på ½ dl majonnäs, 1 msk ajvar och ½ tsk smulade, blandade örter från förra sommarens balkongodling.
Lite saltgurka blev det också plus extra smör för mättnadens skull och för att det är så gott.
Anne Aobadia som ligger bakom tidningen Matkärlek kom ifjol ut med en bejublad kokbok med samma namn.
Här hittar du en liten recension av boken och hennes recept på ajvar och här hittar du min majonnäs.
Nedan följer några bilder från gårdagens skogspromenad, var ute i solen och gick en och en halv timme innan jag njöt av min lättlagade korvmiddag.