Lite lyxigare köttfärsbiffar fyller man med ost. Har man fått mycket ost över från till exempel helgens ostbricka är det perfekt att ta vara på!
10 st biffar
Det här behöver du :
ca 700 gram blandfärs
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 dl mjölk
ca 250 gram gorgonzola el blandade mögelostar
(ca hälften till fyllning, hälften till såsen)
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop alla ingredienser till färsen. Forma till tio bollar och platta ut dom något på en blöt skärbräda. Fördela ca 1 1 tsk ost på varje. Nyp ihop och forma till biffar. Stek i panna på bägge sidorna tills biffarna är genomstekta. Ta upp dom på ett fat.
Såsen :
Slå bort det mesta av stekfettet ur pannan och tillsätt en skvätt grädde så det precis täcker botten och smula ner resten av osten. Låt koka upp. Vispa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen med tagliatelle och de goda biffarna.