Snickerskakor

snickerskaka
Vansinnigt söta små godbit är dessa snickerskakor. Med jordnötssmör och sirap blir dom härligt sega och smakar verkligen SNICKERS! :-P Du kan göra dom med corn flakes eller rice crisp som i detta recept. Du kan också blanda hälften, hälften och även ha i kokosflingor om du vill, bara det är nånting som är torrt i fling-väg.

Jag har använt lite större mängd rice crisp för att få dom luftigare men det är en smaksak. Vill du ha dom fastare och mer sega ta mindre rice crisp.

Det här behöver du : 
1 burk jordnötssmör (225 gram)
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
7-8 dl rice crisp
200 g marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Vänd ner jordnötssmör, strösocker och sirap i en kastrull. Koka upp och stäng av plattan, dra lite åt sidan och låt den småkoka nån minut under omrörning. Blanda smeten med vaniljsocker, salt och rice crisp. Platta ut på bakplåtspapper i en form. Jag använde en form som var 20*30 cm. Låt svalna. Smält choklad och häll ovanpå. tällt i kylskåp och skär sedan upp i bitar.

snickerskakor

Mandelchoklad – snabb godisruta – latmans marsipanbröd

DSC_0094måste här få delge det allra enklaste och godaste snabbgodisreceptet!

Ta en ruta Lindt 90% och en skiva hemlagad mandelmassa,
violá en riktig godisbit till kaffet!

Mandelmassan görs fort som attan på 4 dl mandelmjöl (ca 180 gram) av god kvalitet, riv i 2-3 bittermandlar och 3 msk Bakery+ sötning, mixa detta i matberedaren någon minut och ta sedan i 2-3 msk vatten eller grädde tills rätt konsistens uppnåtts. Rullas till lämplig tjock korv som sedan man skivar ca 0,5 cm skivor av och lägger på chokladen.

Förvaras kallt i kylskåp ca 5 dgr… om det nu får ligga så länge…

Tips för gourmén: Blanda mandelmassan med 1-2 msk konjak och uteslut samma mängd vatten

****
Någon tror man går upp i vikt av dessa =  mkt kolhydrater. Så är inte fallet.
Chokladen (90% Lindt) ger ca 1,5 kolhydrater per ruta. Mandelmasserullen som helhet innehåller allt från 7-14 gram kolhydrater beroende på vilken sorts mandel /mjöl man använder. Delar man den då i 15 bitar (man kan dela tunnare man styr ju detta själv) blir det ca 1 gram per skiva, det gör att en sådan här liten godisruta innehåller runt 2,5 gram kolhydrater…. dvs kan komma plats i en UFO-lchf.

 

Double Decker Oreo Fudge
Double Decker Oreo Fudge

Form 15x15 cm klädd med bakplåtspapper

Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk delad i två
10 Oreos, hackade
200 gr vit choklad
2 msk smör
200 gr choklad

Instruktioner:
1.Dela kondenserad mjölk i två lika stora delar ställ åt sidanHacka Oreos och sätt åt sidan
2.Placera vit chokladhälften av 1 burk kondenserad mjölk, 2 msk smör i en värmesäker skål över sjudande vatten. Rör om och blanda tills smält och kombineras. Blanda i Oreos och rör om. Häll blandningen i formen.
3.Lägg mjölkchoklad och återstående hälften kondenserad mjölk i en värmesäker skål över sjudande vatten. Rör om och blanda tills smält och kombineras. Häll blandningen ovanpå Oreo lagret och ställ i kylskåp några timmar. Vill du göra ett mönster i fudgen gör du det innan du sätter den i kylskåp.
4.Ta ut från kylskåpet. För att underlätta raka kanter se till att rengöra kniven mellan skärningar för att förhindra att det fastnar.
 
 

Double Decker Oreo Fudge
Double Decker Oreo Fudge

Form 15x15 cm klädd med bakplåtspapper

Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk delad i två
10 Oreos, hackade
200 gr vit choklad
2 msk smör
200 gr choklad

Instruktioner:
1.Dela kondenserad mjölk i två lika stora delar ställ åt sidanHacka Oreos och sätt åt sidan
2.Placera vit chokladhälften av 1 burk kondenserad mjölk, 2 msk smör i en värmesäker skål över sjudande vatten. Rör om och blanda tills smält och kombineras. Blanda i Oreos och rör om. Häll blandningen i formen.
3.Lägg mjölkchoklad och återstående hälften kondenserad mjölk i en värmesäker skål över sjudande vatten. Rör om och blanda tills smält och kombineras. Häll blandningen ovanpå Oreo lagret och ställ i kylskåp några timmar. Vill du göra ett mönster i fudgen gör du det innan du sätter den i kylskåp.
4.Ta ut från kylskåpet. För att underlätta raka kanter se till att rengöra kniven mellan skärningar för att förhindra att det fastnar.
 
 

Toblerone swirl fudge
 
200 gr Toblerone original
200 gr Toblerone vit
1 burk kondenserad mjölk
2 msk smör lite salt
 
Fodra en form med bakplåtspapper.
Dela upp kondenserad mjölk i lika delar i 2 kastruller.
Lägg i Toblerone original i den ena och Toblerone vit i den andra.
Klicka ner 1 msk smör i varje kastrull.
Värm sedan de båda tills allt smält ihop och är lätt.
Klicka ut de båda blandningarna i små klickar över hela formen, försök få vita och bruna bredvid varandra så gott det går. Ta sedan en kniv och swirla ihop de båda så det blidas ett marmorerat mönster. Låt stå i kylen några timmar och skär sen upp i passande storlek.
Förvara i kyl.
 
Här kommer ingen länk till någon då detta är mitt eget påhitt :)
Peppermint Oreo Bark
 
5 st Krossade Pepparmintskäppar
12 st Oreos
200 gr mjölkchoklad
300 gr vit choklad


1.Lägg bakplåtspapper på en plåt eller i en form.
2.Smält mjölkchokladen. Häll plåt eller i form och bred ut.. Strö över hackade OreosKyl i  10 minuter.
3.Smält vit choklad och häll över Oreos och sprid ut så att den täcker mjölkchokladen. Strö över hackade pepparminskäppar. Låt stå i kyl tills det stelnat och bryt sedan i bitar och ät.


Hemmagjord daim

hemmagjord_daim_godis_recept
Gomorron vänner! Idag är det onsdag och dags för julgodisutmaning igen med Jenny precis som förra veckan. :-P Vad vi har lyckats koka ihop hittar ni som vanligt både här och på Jennys matblogg.

Den här gången letade jag fram ett gammalt recept från barndomen på världens mest busenkla daim. Den görs i micron, allt i en djup tallrik och med väldigt enkla ingredienser. Sen tar den inte mer än 10 minuter att bli klar och sånt gillar vi. Snabbt och gott!

Varsågoda! ;-)

Det här behöver du : 
4 msk strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk sirap
2 msk smör
1 msk kakao
100 gram smält mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser i en djup tallrik. Ställ in i micron på högsta effekt och kör tills smöret smält. Ta ut och rör om. Kör igen nån minut tills allt börjar bubbla. Rör igen och kör ytterligare 2-3 minuter.

Rör med en träkniv eller träsked, (plast smälter va värmen). Prova att köra ett kulprov genom att skölja träkniven under kallt vatten. Kan du forma kolan till en ”boll” eller att om kolan stelnar och är jättehård på kniven så är det klart. Annars kör en minut i taget tills du får det resultaten.

Häll sedan ut kolan på bakplåtspapper. Forma med kniven den form du vill ha på kolan. Det är ganska lätt då den är seg och stelnar fort. Skär i längder om 6-8 st. Efter nån minut kan du lyfta upp och sära på dom med hjälpt av metallspatell eller stekspade. Lägg dom med sånt mellanrum att du enkelt kan pensla på choklad sen. Naturligtvis behöver man inte göra såhär, det är mest för att jag vill att de ska få formen som en vanlig daim. Det går alldeles utmärkt att också bara hälla ut kolan, låta den stelna och sen pensla på chokladen.

* Självklart man kan göra den i kastrull på spisen också för den som vill. Samma tillvägagångssätt som i receptet. 

daim_nostalgi
Såhär såg daim ut när jag var liten, snacka om 80-tals-nostalgi! :-P
Bildkälla; marabou.se 

daim
När kolan hällts ut på bakplåtspapper är den enkel att forma med kniv eller spatell till önskad form. Den stelnar väldigt fort.

hemmagjord_daim
Innan den blivit riktigt hård så passa på att skära ut längderna, blir den för hård spricker den lätt i bitar.

daim_recept_godis_hemmagjord
Smält mjölkchoklad i micron och bred på varje längd med en kniv. Kantskär när den stelnat.

hemmagjord_daim_recept
Det perfekta julgodiset att ge bort till nära och kära! ♥

banan_chokladfudge
Jennys recept då!
Detta mina vänner som hon har gjort låter så otroligt gott med banan och choklad i en fudge, måste bara prova receptet själv, det verkar vara en riktig höjdare. För recept, klicka här >>

Hemmagjord daim

hemmagjord_daim_godis_recept
Gomorron vänner! Idag är det onsdag och dags för julgodisutmaning igen med Jenny precis som förra veckan. :-P Vad vi har lyckats koka ihop hittar ni som vanligt både här och på Jennys matblogg.

Den här gången letade jag fram ett gammalt recept från barndomen på världens mest busenkla daim. Den görs i micron, allt i en djup tallrik och med väldigt enkla ingredienser. Sen tar den inte mer än 10 minuter att bli klar och sånt gillar vi. Snabbt och gott!

Varsågoda! ;-)

Det här behöver du : 
4 msk strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk sirap
2 msk smör
1 msk kakao
100 gram smält mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser i en djup tallrik. Ställ in i micron på högsta effekt och kör tills smöret smält. Ta ut och rör om. Kör igen nån minut tills allt börjar bubbla. Rör igen och kör ytterligare 2-3 minuter.

Rör med en träkniv eller träsked, (plast smälter va värmen). Prova att köra ett kulprov genom att skölja träkniven under kallt vatten. Kan du forma kolan till en ”boll” eller att om kolan stelnar och är jättehård på kniven så är det klart. Annars kör en minut i taget tills du får det resultaten.

Häll sedan ut kolan på bakplåtspapper. Forma med kniven den form du vill ha på kolan. Det är ganska lätt då den är seg och stelnar fort. Skär i längder om 6-8 st. Efter nån minut kan du lyfta upp och sära på dom med hjälpt av metallspatell eller stekspade. Lägg dom med sånt mellanrum att du enkelt kan pensla på choklad sen. Naturligtvis behöver man inte göra såhär, det är mest för att jag vill att de ska få formen som en vanlig daim. Det går alldeles utmärkt att också bara hälla ut kolan, låta den stelna och sen pensla på chokladen.

* Självklart man kan göra den i kastrull på spisen också för den som vill. Samma tillvägagångssätt som i receptet. 

daim_nostalgi
Såhär såg daim ut när jag var liten, snacka om 80-tals-nostalgi! :-P
Bildkälla; marabou.se 

daim
När kolan hällts ut på bakplåtspapper är den enkel att forma med kniv eller spatell till önskad form. Den stelnar väldigt fort.

hemmagjord_daim
Innan den blivit riktigt hård så passa på att skära ut längderna, blir den för hård spricker den lätt i bitar.

daim_recept_godis_hemmagjord
Smält mjölkchoklad i micron och bred på varje längd med en kniv. Kantskär när den stelnat.

hemmagjord_daim_recept
Det perfekta julgodiset att ge bort till nära och kära! ♥

banan_chokladfudge
Jennys recept då!
Detta mina vänner som hon har gjort låter så otroligt gott med banan och choklad i en fudge, måste bara prova receptet själv, det verkar vara en riktig höjdare. För recept, klicka här >>

Oreo fudge

oreofudge
Dags för lite julgodis igen! :-P  Idag kör vi en julgodisutmaning Jenny och jag. Jenny driver ”Jennys matblogg” och den har ni säkert besök tidigare, annars är det hög tid! Vi gillar bägge enkla och goda recept som alla kan göra så vårt samarbete här går hand i hand med våra egna visioner. Krångla inte till det! ;-) Vi har ju haft lite utmaningar tidigare så nu kör vi igen. Jennys recept hittar du längst ner i inlägget.

Detta godis med oreokakor tar inte mer än 10 minuter att svänga ihop sen ska det stelna ett par timmar. Ruskigt gott och verkligen något för den sötsugne för det är väldigt sött så skär små tärningar! ;-)  Med bara 4 ingredienser blir det här snabbt en favorit. Man kan naturligtvis smaksätta fudgen med annat än oreokakor, grunden är vit eller mörk choklad och en burk kondenserad mjölk sen är det bara fantasin som sätter stop.

Det här behöver du : 
1 burk kondenserad mjölk
500 gram vit choklad
1 krm flingsalt
1 förp oreokakor (154 gram)

GÖR SÅHÄR : 
Häll den kondenserad mjölken i en kastrull. Hetta upp en platta på spisen och låt mjölken bli varm.

Bryt i den vita chokladen men sänk nu värmen och rör hela tiden för att det inte ska bränna fast. Blandningen får inte bli för varm, då blir allt grynigt och separerar så dra kastrullen från platta lite då och då och bara rör.

När allt har smält ihop till en tjock massa tar du kastrullen helt från plattan och rör ner grovt hackade oreokakor och flingsalt. Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper. Jag använde en form på ca 15*30 cm. Ställ i kylskåp över natten och skär sedan upp i mindre bitar. Förvara i kylskåp.

godis_oreo_kondenserad_mjölk
Ingredienserna.

oreo_godis_fudge
Ska erkänna att jag faktiskt aldrig ätit en oreokaka tidigare, men dom var goda! :-P

oreo_fudge_julgodis_kondenserad_mjölk
Grovt hackade ska de röras ner i smeten.

julgodis_kondenserad_mjölk_oreokakor
Det är viktigt att smeten inte blir för varm så den bränner chokladen så håll mediumtemperatur på plattan och dra ifrån ibland och bara rör.

julgodis_med_kondenserad_mjölk
Smeten blir härligt glansig och tjock när allt smält ihop.

fudge_oreokakor
Häll allt i en form med bakplåtspapper och ställ i kylskåp ett par timmar.

oreo_fudge
Skär upp i tärningar.

oreo_fudge_julgodis_recept

polkabräck
Nu till Jennys julgodis. Vad sägs om detta polkabräck med vit och mörk choklad? Ser riktigt gott och juligt ut dessutom. För recept, klicka här >>
Nästa onsdag får ni återigen hålla utkik då återkommer vi med nya spännande recept på julgodis.:-P

Knäckbräck med mandel och kokos
Jag tycker verkligen vi ska få lite minusgrader och snö nu, och gärna lite sol också, det är ju för sjutton advent snart och det bara regnar och regnar. Jag ska byta till julgardiner, sätta upp adventsstakarna och fixa o … Läs mer