Pulled pork med Per Morbergs BBQ sås, pitabröd och goda tillbehör

pulled_pork_pitabröd_per_morberg
Häromdan gjorde jag pulled pork och bakade pitabröd. Min tanke var att prova Per Morbergs nya BBQ sauce Sweet smokey under tillagningen.

Jag gned in hela picnicbogen (1,6 kg) rejält med såsen på bägge sidor. Täckte med bakplåtspapper och lät hela steken stå i ugnen 7½ timme på 100 grader. Efter halva tiden tog jag ut den, vände och hällde på lite extra bbq sås.

Oh jädrans så perfekt gott det blev, inte för rökigt som det annars kan bli men väldigt smakrikt och med lite sötma.

Jag gjorde en stark vitlökssås till med massa vitlök, salt och peppar och en gnutta citronsaft. Serverade även med bbq såsen och inlagd rödlök. köttet drog jag isär och smaksatte med två matskedar D´Elidas. Sen blandade jag köttet med strimlad vitkål och fyllde pitabröd med. Det var så sjukt gott, en riktig fullträff. :-P

per_morberg_bbq_sauce

Det här behöver du : 
ca 1½ kg picnicbog alt. karré
1 flaska BBQ sauce (Per Morbergs sweet smokey)
Pitabröd, recept HÄR >>
Strimlad vitkål
Inlagd rödlök, recept HÄR >>
Vitlökssås, recept HÄR >>

pulled_pork_tillbehör

pulled_pork_pitabröd_tillbehör_per_morberg

pitabröd_pulled_pork_per_morberg_bbq_sauce

Kebabgryta i het tomat och paprikasås med vitkål

kebabgryta_vitkål
Igårkväll gjorde jag en sån hejdundrade god kebabgryta i stark sås. Tomat, lök och paprika och massa chilisås! :-P Det som sätter det lilla extra piffet är den strimlade vitkålen som man på vissa kebabställen får i pitabrödet, det är ju bara sååå gott!!

Krispigt, hett och såsigt! Vill man äta denna kebab i pitabröd går det alldeles utmärkt att dra ner på mängden vätska/sås i receptet och servera med en kall kebabsås till istället. Recept på godaste kebabsåsen hittar du HÄR>>

Vill du göra ditt eget kebabkött så finns steg-för-steg HÄR >>

4 -6 port
Det här behöver du :
1 kg kebabkött/flarn
2 gula lök
3 msk tomatpuré
1 msk D´Elidas chilisås
4 dl vatten
2 msk oxfond
1 burk finkrossade tomater
1 röd paprika
1 gul paprika
1/4 vitkålshuvud
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs på kebabköttet. Strimla lök och fräs med. Tillsätt tomatpuré, chilisås och slå sen på fond, vatten, krossade tomater och strimlad röd och gul paprika. Låt koka upp. Strimla vitkålen och lägg i. Smaka av med salt och peppar.

kebabgryta_kebab_vitkål
Kebabgrytan puttrar på spisen…

kebab_kebabgryta_recept
Tillsätt strimlad vitkål strax före servering så den håller sig krispig.

kebabgryta_vitkål
Smaka av med salt och peppar, ev. spiskummin om man gillar det.

kebabgryta_ris
Servera grytan med ris, klyftpotatis etc.

kebabtallrik kebab_tallrik
H
emmagjord kebab – recept HÄR >> och godaste kebabsåsen, recept HÄR >>

Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!

kebab_kebabsås_vitlökssås
I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.

Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…

Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!! :-P
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de… :-P

Låter döknasigt jag vet, men det är gott!

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA :-P
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.

kebab_remsor
Hemmagjort kebabkött? - Kolla in receptet HÄR!

Stark ”tomatsky” till kebabköttet : 
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.

Tillbehör : 

  • Pitabröd – se recept HÄR!
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad rödlök
  • Tomatskivor
  • Fefferoni