Julmüsli
Produkter på getmjölk blir mer och mer populära, har i höst hittat flera sorter av mycket krämig och god getyoghurt.
Här i Alanya växer utbudet av ekologiska butiker hela tiden, senaste tillskottet är Mezza på 25-metersgatan.
Där rekommenderar jag verkligen ett besök, vacker inredning och ett väldigt stort sortiment av ekologiska produkter.
Jag gjorde en hallonsylt på 500 g frysta hallon, 1 pressad citron och 2 msk indiansocker till yoghurten.
Du kan förstås använda björksocker, sukrin eller nåt annat sötningsmedel om du vill, eller hoppa över det helt.
Tomtens müsli 8-10 port
100 g valnötter
100 g pumpakärnor
50 g smör/kokosolja
2 msk sesamfrön
1 msk svartkummin
1 msk kanel
ca ½- 1 krm himalayasalt
ev lite sötning
Hacka nötterna grovt. Rosta dem med fröna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, rör om väl under tiden så de inte bränns.
Ta från värmen och rör ner smör, kanel och salt, blanda väl.
Låt svalna i stekpannan, häll sen över i en burk.
Jag förvarar min i rumstemperatur, då är den godast.
Vill du ha lite sötma i müslin så tillsätt en matsked indiansocker, honung eller valfritt sötningsmedel med smöret.