Något som är fantastiskt gott och lite pyssligt att tillaga är rullader. För att nämna några som fläskrullader med färskost, lövbiffsrullader med pepparrot, kycklingrullader med ädelost och som här skinkrullader fyllda med bacon och lök.
(Klicka på bilderna för att komma till recepten)
När man ändå tar sig tid att banka och fixa fyllning måste man också låta rulladerna få ta lite tid i pannan för att bli riktigt möra och saftiga. Det finns väl inget tråkigare än sega, hårda rullader… Så följ mitt råd och bräsera dom i en kraftig buljong tills de är riktigt mjuka, sen fixar du till godaste gräddsåsen med alla härliga smaker. Det kan inte bli bättre så!
Det här behöver du :
1 kg skivad skinkschnitzel (ca 15 skivor)
Fyllning till rulladerna :
2 pkt bacon
½ purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
Trocomare örtsalt
Sky/gräddsås :
6-8 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 msk vinbärsgelé
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Börja med att förbereda fyllning. Finhacka bacon och purjolök och pressa vitlöken. Fräs på i het stekpanna tills purjolöken blivit mjuk. Krydda med trocomare örtsalt. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Banka ut skinkschnitzlarna, lägg en rågad matsked på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna i panna. Slå på buljong. Låt bräsera på medelvärme ca 1½ timme. Tillsätt grädde och vinbärsgelé. Låt såsen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.
Fyllningen är förberedd och får svalna innan rulladerna rullas ihop.
Lägg på en rågad matsked på varje schnitzel.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bräsera rulladerna i buljong ca 1½ timme så de blir riktigt möra.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och koka upp såsen. Dra ut tandpetarna.