Tortellini med pesto och zucchini i ostsås

tortellini_pesto_ostsås_valnötter
När jag köper hem tortellini så ser det så vansinnigt gott ut i förpackningen så dom hoppar nästan ner i vagnen av sig själv och jag tänker alltid – det blir en perfekt middag nån dag i veckan.

Sen tänker jag inte mer förrän det är dags och jag tar fram paketen ur kylen med dom ljuvliga små knytena. Å där får jag lite hjärnsläpp…. OFTA! Ibland är det galet svårt att komma på nåt nytt med just tortellini tycker jag förutom den klassiska ostsåsen eller i tomatsås.

Hur tillagar du din favorit med tortellini? Fyll på med tips om du har.

Här blev jag i alla fall väldigt nöjd då jag lyckades skaka fram en bit zucchini, en lök, en ask philadelphiaost och en burk pesto ur kylskåpet. Kombinationen med tortellinin blev strålande god – lycklig, lycklig!! :-P Prova detta, jag lovar det kommer bli en favorit! Glöm inte strössla lite valnötter före servering för extra ”crunch”. ;-)

4-6 port
Det här behöver du :
2 förp färsk tortellini
1 gul lök
½ zucchini
4 msk grön pesto
1 ask philadelphiaost (200 gram)
Salt & peppar
En skvätt pastavatten

GÖR SÅHÄR : 
Finhacka löken och fräs på i het panna med lite olja eller smör. Låt den mjukna. Tillsätt zucchini i mindre bitar och vänd runt. Rör ner pesto och philadelphiaost och sänk värmen.

Koka upp saltat vatten till tortellinin och koka den enl. förpackningen.

 

Låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite av pastavattnet om såsen blir för tjock eller du vill ha MER sås! ;-)

Vänd ner tortellinin i såsen och toppa med valnötter om du vill.

tortellini_ostsås_pesto_zucchini
Redo att börja! ;-)

pestosås_zucchini_pasta_tortellini
Härliga ingredienser till såsen med lök, zucchini, pesto och philadelphiaost.

ostsås_pesto_tortellini
Ostsåsen har kokat ihop och färdig att blandas med pastan.

färsk_tortellini
Färsk tortellini med prosciutto, tar inte många minuter att koka. Vänd sedan ner i såsen.

tortellini_pesto_ostsås
Strö över lite valnötter före servering – ät och njut och a en trevlig fredag allihopa! :-P

Pasta rigatoni med entrecote i krämig sås

pasta_rigatoni_pastasås_sås_entrecote
Fredag, fredag å äntligen fredag!
En dag närmare onsdag….. För att vara exakt; 109 timmar kvar innan jag sätter mig i bilen på väg på mot västkusten o stora D… :-P

Ska försöka samla tankarna o skriva nåt vettigt men det är svårt med huvudet fullt  av funderingar och förväntningar. En god middag har jag i alla fall att bjuda på, en härligt krämig pasta efter en lång vecka. Så in i nordens god och även enkel att tillaga.

Jag gör som köket ”Mårtenssons” och bjuder på rejäl fredagspasta, det är så det ska va! ;-)

Här har jag använt mig av 2 skivor entrecote i pastasåsen då jag tycker att ryggbiff eller lövbiff lätt blir så segt. Blir inte klok på lövbiffen som säljs här, jag hittar aldrig nån som är MÖR utan kräver timslång tillagning. Rena skosulor allting. Inte ens den enklaste lövbiff brynt hastigt på hög värme blir mör… Segt, segt, segt, så nu har jag tröttnat på det. I alla fall om man vill laga man under en timme. Entrecote funkar kanon och ger dessutom mer köttsmak tack vare det insprängda fettet.

4 port
Det här behöver du :
4 port kokt barilla rigatoni
2 skivor entrecote
1 gul lök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk grönsaksfond
1 msk oxfond
ca 8 dl vatten
2 dl grädde
Salt & peppar
Persilja

GÖR SÅHÄR :
Skiva lök, finhacka vitlök och fräs på i het panna med smör eller olja. Strimla entrecote i mindre skivor. Lägg ner i pannan när löken blivit mjuk och genomskinlig. Låt köttet få ta färg och tillsätt därefter fond och vatten så det precis täcker köttet. Låt bräsera på medelvärme utan lock ca 40-50 min. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort. När köttet är mör och går att dela lätt sänk värmen och slå i grädden som får puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vänd sedan ner pasta i stekpannan och späd ev. med lite av pastavattnet som även reder såsen tack vare stärkelsen från pastan. Strö över finhackad persilja och servera.

entrecote_sås_pastasås_mrämig
Lök och strimlor av entrecote bryns i pannan.

pastasås_sås_pasta_entrecote
Gräddens tillsätts då köttet fått bräsera sig mört.

pasta_entrecote_pastasås
Vänd i pastan och strö över persilja.

pasta_entrecote
Smaklig fredagspasta alla fina vänner! :-P