Festfisk
Idag får du ett av mina recept från Långkok för LCHF och Paleo, som ett litet avbrott i all julmaten.
Den här rätten är en av mina favoriter, den passar bra nu när jag kan fira att LCHF and Paleo Slow Cooking tagit mig upp i Best Seller-toppen på Amazon.
Otroligt häftig känsla, att som en liten författare från Sverige se sin egen kokbok på 1a plats på en Best Seller-lista i USA, som du säkert förstår
Som en av mina följare på Facebook skrev, det är jag, Abba och Björn Skifs…
Nu vill jag på intet sätt jämföra mig själv med dessa storheter inom musiken, men visst är jag glad att mina recept fått en sån spridning runt världen.
Jag blev häromveckan kontaktad av min redaktör Lindsey Breuer-Barnes på Skyhorse Publishing i New York, att det skulle bli ett kanonpris på E-boken i jultid.
1.99 USD var det fantastiska priset, nästan gratis…
Jag skrev till mina Lowcarb-vänner runtom i världen och fick mycket hjälp med spridningen av länken.
Det gav resultat, jag hamnade alltså ända i topp på Top 100 inom kategorin Low Carb Cooking.
Här kan du läsa vad Christine Cronau, stor LCHF-författare i Australien, skriver om min hälsoresa.
Här på The Low Carb Diabetic i England hittar du ett till av mina recept från kokboken.
Stort tack till dig som delat länken och köpt kokboken.
Hoppas att du också hjälper mig med att skriva en liten recension här på Amazon, det skulle betyda mycket för mig.
Nu över till receptet, hoppas du också kommer att tycka om min fiskgratäng.
Festfisk 4 port
600 g torskfilé eller annan fisk
75 g rumsvarmt smör
3 äggulor
3 dl riven, lagrad ost t.ex grevé
3 dl grädde
½ dl mandelmjöl
ca 2 tsk salt
ca 1 tsk vitpeppar
200 g räkor med skal
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj av fisken i kallt vatten, låt rinna av i durkslag och torka torr med hushållspapper.
Krydda med salt och peppar på båda sidor och lägg i en smord ugnsform.
Rör samman äggulor och smör och stryk det över fisken.
Strö över mandelmjöl jämnt fördelat över filéerna.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter så paneringen får lite färg, ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Strö över den rivna osten och häll grädden runtom, ställ in formen i ytterligare 30 minuter.
Garnera fisken med skalade räkor.
Gott till är blomkål och en grönsallad på rucola, tomat, sparris, purjolök och citronolja.