Häromkvällen gjorde vi oss ett par dundergoda grillspett gubben och jag med massa härliga smaker. Vi satte oss vid bordet med varsin skärbräda och plockade fram lite av varje av vad som fanns i kylen, sen satte vi igång att skära och trä på spett. Vi landade sen ute vid grillen till en ganska förhållandevis sval kväll, helt ljuvligt!
Detta hade vi på spetten :
- Scans råkorv anchochili & svartpeppar
- Benfri kotlett i marinad
- Baconskivor
- Champinjoner
- Färskost med tacosmak
- Paprika
- Knipplök
Just champinjonerna brukar jag skära bort en bit av foten för att använda som ”lock” efter att jag fyllt dom med färskost. Sen lindar jag in dom hårt i varsin baconskiva, då brukar fyllningen hålla sig på plats.
Knipplök, paprika dom god råkorvarna, marinerad kotlett och de fyllda champinjonerna.
Det blev så många champinjoner som dom fick även samsas på ett eget spett. Urgoda drinktilltugg dessutom!
Redo för grillen.
Gott, gott, gott…. Servera med en kall tzatziki och grillat bröd!