Påskmaten 2012 i bilder. Det blev mycket mat över även att vi tänkte ”vi gör inte så mycket i år…” Det har räckt till både buffé, frukost/brunch, en massa pålägg som finns kvar och igår använde jag den sista kokta potatisen så nu börjar ordningen bli återställd igen. Mycket lax har det blivit, både i form av varmrökt och kallrökt. Sen gjorde vi små laxbakelser på hällakakor, små potatisstubbar med laxröra och snapsglas med ännu en laxröra! Gott, gott men nu får de bli vanlig mat i veckan, det har en tendens att bli lite för mycket av allt plock med prinskorv och köttbullar och ägg både på tvären och längden.
Färgade ägg lyser upp och extra plus för lite pyssel såklart. Dom här är okokta och bara doppade i vatten/vinäger och karamellfärg som sen fått torka.
Laxbakelser på utstansade rundlar (hällakaka) med en röra på philadelphiaost/löjrom/rödlök och lite creme fraiche. Kallrökt lax, citron och gräslök på toppen.
Mer påskpynt och pyssel och påskliljorna plockade vi in när snöstormen kom på påskafton.
Ägghalvor med majonäs/kaviar, rödlök, citron och dill.
Laxröra i snapsglas. Majonäs, gräslök, citron och finhackad kallrökt lax.
Påskdessert orkade vi ingen så det fick bli cupcakes i gips istället som Joline fick i påskpresent. Visst är dom söta?
Hoppas ni haft en härlig påskhelg allihopa!