Det är inte ofta det blir dessert efter kvällsmaten här hemma men i söndags till Farmen-finalen fick det bli lite gott! Knäckiga, ljumna toscapäron med vaniljglass är en riktig favorit, det är barnsligt gott! Toscasmeten är busenkel och värms upp i en kastrull alla ingredienser på en gång och klar på 1 minut. Den kan även användas till toscakaka, topping på muffins eller andra bakverk.
Idag har jag varit iväg och gjort en massa ärenden, påskhandlat och planerat både pyssel, hemmagjort påskgodis och små presenter. Ni kommer få en massa fina, roliga påsktips de närmsta dagarna så häng med.
Glöm inte att följa mig på instagram @kryddburken som jag uppdaterar flera ggr per dag, då hänger ni med på allt jag gör om dagarna också! Vi ses lite senare. ♥
Det här behöver du :
50 gram smör
2 msk vetemjöl
2 msk socker
2 msk grädde
100 gram flagad mandel
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält under omrörning så allt blandas. Täck päronhalvorna med toscasmeten och grädda i ugn ca 10 min i 225 grader.
Vaniljglass (3-minutersglass med kondenserad mjölk)
Det här behöver du :
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 vaniljstång el. vaniljpulver
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden och skrapa ur fröna från en vaniljstång.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5 – 6 timmar.
Ta fram ca 30 – 40 min före servering och låt tina något i kylen.
Ingredienserna till toscasmeten förberedd i kastrull och ska bara värmas på.
Fördela toscan över päronen.
Grädda i ugn ca 10 min i 225 grader.
Servera med hemmagjord, snabb vaniljglass. Glöm inte att ringla lite av såsen i botten på formen över glassen!