Inlagda cocktailtomater

Inlagda cocktailtomater

Marinerade cocktailtomater

500 g cocktailtomater

2 msk torkad timjan eller oregano

Flingsalt

Kallpressad olivolja, rapsolja eller macadamiaolja så det täcker tomaterna

1 msk äppelcidervinäger per burk

Halvera tomaterna och lägg på en plåt. Smula lite flingsalt och torkade örter över.

Vill du ha ha mer sting på tomaterna så strö även över chiliflingor och några vitlöksklyftor i tunna skivor.

Torka i ugnen på 75° i 6 timmar. Lägg de varma tomaterna i rena burkar, häll över vinäger och täck med olja.

Se till så att oljan står ca 1 cm över tomaterna, om inte syret kommer åt tomaterna så håller de länge.

Oljan kan sen tomaterna tagit slut användas till en god dressing.

Inlagda cocktailtomater, rostade valnötter och fetaost

Inlagda cocktailtomater, rostade valnötter och fetaost blir gott att grilla i ugnen.


Inlagda cocktailtomater

Inlagda cocktailtomater

Marinerade cocktailtomater

500 g cocktailtomater

2 msk torkad timjan eller oregano

Flingsalt

Kallpressad olivolja, rapsolja eller macadamiaolja så det täcker tomaterna

1 msk äppelcidervinäger per burk

Halvera tomaterna och lägg på en plåt. Smula lite flingsalt och torkade örter över.

Vill du ha ha mer sting på tomaterna så strö även över chiliflingor och några vitlöksklyftor i tunna skivor.

Torka i ugnen på 75° i 6 timmar. Lägg de varma tomaterna i rena burkar, häll över vinäger och täck med olja.

Se till så att oljan står ca 1 cm över tomaterna, om inte syret kommer åt tomaterna så håller de länge.

Oljan kan sen tomaterna tagit slut användas till en god dressing.

Inlagda cocktailtomater, rostade valnötter och fetaost

Inlagda cocktailtomater, rostade valnötter och fetaost blir gott att grilla i ugnen.


Fyllda kycklinglår

Sommarmat med basilikafylld kyckling och varma tomater. Eftersom rätten är ganska mager kan det passa med en ostbricka för mer mättnad!

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg basilikablad i mitten av lårfiléerna och rulla sedan ihop dem.
3. Stek i smör eller kokosfett och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Salta och peppra.
4. Häll på vitt vin och halvera cocktailtomater. Skär rödlöken i strimlor och strö över.
5. Baka i ugnen i 15 minuter.
6. Servera med sallad och hackad gräslök!