Vad är bikarbonat? NaHCO3
Den frågan besvaras idag hos Kostdemokrati av Margareta Lundström som skriver där regelbundet.Bilden är Margaretas.
Hon börjar artikeln med:
”Det är en fullständigt ofarlig produkt. Skulle ett barn av misstag stoppa det i munnen så spottar de ut det själv, det smakar salt. Den är perfekt för att hålla ohyra borta och kan förvaras bland andra matvaror.
Bikarbonat har man användning för överallt i hemmet, vilket problem det än gäller: från matlagning till tvätt, men även som medicin. Det är ett verkligt universalmedel. Det är billigt och kan användas efter behov. Gör det till en basvara i hemmet.”
Klipper in lite bra stycken här:
”Natriumbikarbonat är en fullkomligt naturlig produkt som finns i jordens hav och vattendrag och i marken. Den innehåller inga av de frätande ämnen som finns i kemikalier och många industriella rengörings- och tvättmedel. Det är ogiftigt och kan i form av hushållsbikarbonat användas utan fara för barn, husdjur eller växter.
Bikarbonaten har många användningsområden tack vare 4 viktiga egenskaper.
- Dess mjuka och flexibla molekylstruktur med milt slipande egenskaper gör den till en förträfflig rengörare.
- Bikarbonats kristallstruktur löses upp i vatten och partiklarna ”polerar” och gör vattnet mjukt.
- Dess neutraliserande agens reglerar pH-balansen.
- Och bäst av allt, den är billig! Använd den överallt i ditt hem. Följ råden i den här boken och se alltid till att du har bikarbonat hemma, redo att användas i städningen och som hjälpreda i köket!
Läs här om du blir nyfiken på alla ”tusentals” sätt att använda bikarbonaten!! Ps. några få är dock onödiga för oss LCHF´are
Skriv ut alla dessa supertips!
Dr Oetkers bikarbonat ska enligt googling vara utan aluminiumrester!