Julfirande
Nu drar det ihop sig mot jul och på söndag startar årets upplaga av Tomtens Adventskalender härinne.
I år bjuder Tomten och jag på recept från mina egna kokböcker och några gästartister dyker också upp.
Vi smygstartar lite redan idag, här kan du ta del av ett riktigt juligt bakrecept till adventsfikat inne hos Diet Doctor.
I vårt julsamarbete har nu turen kommit till mina små pepparkakscupcakes med apelsinfrosting.
Här blev det en riktigt fin start på julfirandet igår när jag hade satt upp adventsstjärnan och pyntat lite.
Då upptäckte jag ett mycket trevligt mail från Edouard Cointreau, arrangören av den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards.
Min kokbok Gröna, sköna tillbehör har vunnit sin kategori i Sverigeuttagningen tävlingen, gissa om jag är både stolt och glad.
Finalen där kokböckernas Best in the World utses går av stapeln 3-6 juni 2021 i Paris.
Det här är andra gången en av mina kokböcker går vidare till finalen, Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken blev häromåret utsedd till Best in the World i sin kategori.
Här ovan ser du en av mina bilder från Gröna, sköna tillbehör, havtornskombucha i ett glas från Storsjöhyttan, fotograferad en underbar morgon vid Kallsjön förra året.
Bilden är en skärmdump från nu på morgonen där min lyckosiffra 7 var riktigt framträdande i besöksstatistiken, ett gott tecken.
Kombuchareceptet har jag fått från min samarbetspartner Margareta Marples på Kall Natur Kompani.
Läs gärna mer om boken och beställ ett signerat exemplar här i Margaretas nätbutik.
Här finns boken på Adlibris och Bokus, den finns även i den vanliga bokhandeln.
Du kan läsa hela listan med de vinnande kokböckerna här, mitt förlag Bladh by Bladh har tre titlar med i finalen i år.
Här hittar du receptet på sockerfria kokostoppar från Annelie Anderssons fantastiskt vackra bok Blomster & Bakverk.