Kommer ni ihåg rabarpajen jag gjorde med knäckigt täcke härom dan?
Om man tar det sista som blev över i pajformen och skrapar noga och ser till att få med allt knäckigt sockriga som fastnat runt kanterna och så rör man ihop det, pyttsar ner i en skål och ställer i kylen och tänker ”…det är ju synd att slänga”!
DÅ ska ni prova denna glass!
Rabarberpajglassen, gjord i ett nafs och ”allt-i-ett” kan liksom inte bli mer än 10 rätt! Du får både rabarberna, det söta, syrliga och det smälta knäckiga sockret och pajdegen, ja alltihop i en och samma glass! Fiffigt inte sant?
Detta är Joline dessert till vår bröllopsdag då hon stod för 2-rätters menyn!
Rabarberpajglass (3-minutersglass med kondenserad mjölk)
Det här behöver du :
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 skål rabarpaj, mängden är inte så noga
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till mjuka toppar.
Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Rör ner rabarberpajen lite ojämnt.
Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.
Överbliven rabarberpaj blir nu rabarberpajglass!
Rör ner lite ojämnt i glassmeten.
Täck med dubbla lager plastfolie och in i frysen.
Sådärja, håll med om att det ser gott och, för att inte tala om hur det smakade. Här ser ni också maränger i botten av skålen!