Diagnosen på missen Marwin

DIGITAL CAMERAblev tyvärr den att han har HCM, eller rättare sagt med den variationen HOCM som har bättre prognos.

Nu blir det livslång medicinering med hjärtmedicin för den lilla otroligt snälla och tålmodiga katt.

Att han tåler sig så att bli rakad i ”armhålorna på sidbröstet” på båda sidor, man kunde ju inte använda den lilla katt-rakmaskinen inte, nejdå då han har ju ”pansarpäls” då fick man ta fram vovvarnas…

Sedan läggas på resp sida med fasthållna ben och armar och att sedan bli nerkladdad och ströken på  under säkert minst 5 min på var sida…

För att slutligen på det tidigare rakade benet behöva lämna några rör blod för att säkerställa att blåsljudet inte kom sig av en överaktiv sköldkörtel (vilket ju det inte gjorde)…

Så jag vågar hävda att vi måste ha en av de snällaste och tålmodigaste katterna på Jorden.
Som jag beskrev tidgare att en sköterska sa efter hans röntgen – Han är lika snäll som han är stark.

Han är ett muskelpaket och kunde ju använt detta till hans fördel om han hade velat…

Så jag tackar vår lyckliga stjärna att han fick Borrelia som ju gjorde att detta upptäcktes i väldigt god tid som ju ytterligare förstärker det positiva  mitt i bedrövelsen.

 

 

ADHD – Energibarn av Anna Hallén

Angående  mitt tidigare inlägg idag om ADHD diagnoser och medicinering ökar, så kom det ett tips om Annas bok

Energibarn – Bokus
Energibarn – Adlibris

Kanske kan vara något för de som har barn eller känner barn med ADHD eller andra liknande diagonser?

 

Bloggar etiketter: , ,

Rekordmånga barn tar ADHD-medicin

Idag blev jag djupt ledsen, jag blir ibland ledsen när man hör nyheter och annat på TV, men idag kom tom tårar i ögonen och en djup sorg i hjärtat.
Det är så ledsamt att man (verkar)  inte forskar i varför fler och fler får diagnosen ADHD.
Det känns som att man bara forskar fram mediciner och sedan är nöjd att dessa hjälper. Självklart menar jag inte att de inte ska få sin medicin, men varför inte forska i varför detta ökar så dramatiskt?

Svt skriver idag:
“Andelen barn som tar medicin mot ADHD för att klara av sin vardag och skolgång har aldrig varit så hög som nu. Under de senaste fyra åren har användarna mer än fördubblats, visar nya siffror som SVT Nyheter tagit fram”
De fortsätter:
“I samma takt som allt fler utreds för diagnosen ADHD ökar användandet av så kallad ADHD-medicin, visar siffror från Apotekens service AB.
Under de fyra senaste åren har användandet av såna mediciner, oftast är det Ritalin eller Concerta, mer än fördubblats bland svenska barn.
Numera går det åt nästan 14 dygnsdoser per 1.000 barn mellan 0 och 17 år i Sverige. Det innebär att knappt 1,4 procent av alla barn tar någon ADHD-medicin varje dag. En del tar kombinationer av flera.
–Det här beror helt enkelt på att medicinen fungerar så bra för de här barnen, säger Henrik Pelling, överläkare i barnpsykiatri vid Uppsala akademiska sjukhus.
Den centralstimulerande medicinen hjälper barnen att öka sin koncentrationsförmåga och bättre kontrollera sina impulser. Han tycker därför att det efter att en noggrann ADHD-utredning, som verkligen slagit fast att det är ADHD som är problemet, finns det all anledning att prova.
Varierar mellan länen”

Det upplevs nästan som de tycker det är positivt, och det verkar som om “ingen” ens snuddar vid tanken till varför

om man skulle vilja forska i detta ämne kan man googla  ADHD och ketogenic diet då kan man hitta mycket information om alternativt behandlingssätt. Kanske något man kan prova innan en massa medicinering?

 

Bloggar etiketter: , ,

Statiner gör mer skada än nytta!

“Trots att försäljningen av kolesterolsänkande mediciner tredubblas i Sverige går det inte att se någon minskning av antalet hjärtinfarkter eller antalet dödsfall i infarkt. Behandlingen i sig är inte ofarlig utan kan ge svåra biverkningar. Det är dags att ifrågasätta ordinationen av en farlig medicin som inte gör nytta skriver Uffe Ravnskog med flera.” Skriver man i UNT.se

Man skriver mer:
“Det är visserligen korrekt att kolesterolsänkning med statiner kan minska risken att dö i förtid för medelålders manliga patienter, som redan fått en hjärtinfarkt, men vinsten är ringa. I stort sett alla experiment har visat att risken att dö de närmaste fem åren minskar med högst tre procentenheter, i de flesta fall med mindre.”

Detta betyder att INGEN kvinna ska någonsin äta statiner! 

“Det är nämligen inte ofarligt att sänka kolesterolet. För två år sedan publicerade engelska forskare en studie av nästan en kvarts miljon människor utan hjärtkärlsjukdom, vars kolesterol hade minskats med medicinering. Det visade sig att fyra procent hade drabbats av allvarliga muskel- och leverskador, nedsatt syn och njursvikt.”