Rekordmånga barn tar ADHD-medicin

Idag blev jag djupt ledsen, jag blir ibland ledsen när man hör nyheter och annat på TV, men idag kom tom tårar i ögonen och en djup sorg i hjärtat.
Det är så ledsamt att man (verkar)  inte forskar i varför fler och fler får diagnosen ADHD.
Det känns som att man bara forskar fram mediciner och sedan är nöjd att dessa hjälper. Självklart menar jag inte att de inte ska få sin medicin, men varför inte forska i varför detta ökar så dramatiskt?

Svt skriver idag:
“Andelen barn som tar medicin mot ADHD för att klara av sin vardag och skolgång har aldrig varit så hög som nu. Under de senaste fyra åren har användarna mer än fördubblats, visar nya siffror som SVT Nyheter tagit fram”
De fortsätter:
“I samma takt som allt fler utreds för diagnosen ADHD ökar användandet av så kallad ADHD-medicin, visar siffror från Apotekens service AB.
Under de fyra senaste åren har användandet av såna mediciner, oftast är det Ritalin eller Concerta, mer än fördubblats bland svenska barn.
Numera går det åt nästan 14 dygnsdoser per 1.000 barn mellan 0 och 17 år i Sverige. Det innebär att knappt 1,4 procent av alla barn tar någon ADHD-medicin varje dag. En del tar kombinationer av flera.
–Det här beror helt enkelt på att medicinen fungerar så bra för de här barnen, säger Henrik Pelling, överläkare i barnpsykiatri vid Uppsala akademiska sjukhus.
Den centralstimulerande medicinen hjälper barnen att öka sin koncentrationsförmåga och bättre kontrollera sina impulser. Han tycker därför att det efter att en noggrann ADHD-utredning, som verkligen slagit fast att det är ADHD som är problemet, finns det all anledning att prova.
Varierar mellan länen”

Det upplevs nästan som de tycker det är positivt, och det verkar som om “ingen” ens snuddar vid tanken till varför

om man skulle vilja forska i detta ämne kan man googla  ADHD och ketogenic diet då kan man hitta mycket information om alternativt behandlingssätt. Kanske något man kan prova innan en massa medicinering?

 

Bloggar etiketter: , ,