LCHF chocolate chip chokladmuffins!
LCHF chocolate chip chokladmuffins!
Källa: Evelinas värld
Portioner: 6

Ingredienser:
75 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
0,5 malda kokosflingor
1 dl sukrinmelis + 1 krm stevia
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ägg
50-60 gram grovhackad mörk choklad ( jag använde steviasötad cavalier choklad för mindre kolhydrater)
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smöret och blanda ihop.
Tillsätt ägget och rör om till en deg. Vänd ner den grovhackade chokladen och arbeta in.
Klicka ner smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter på 200 grader.

Blir 6 stycken muffins.
Ca 2,4 gram kolhydrater per muffins!

Farligt goda muffins!

www.finest.se/evelinasvärld
En blogg om livet, LCHF, mat, bak inspiration!
In och kika! :)
Wraps/Pannkaka/Crepes
Wraps/Pannkaka/Crepes
Källa:
Portioner: 4-6

Ingredienser:
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk

Gör så här:
Vispa ägg och vispgrädde
blanda ner de torra ingredienserna
Låt svälla en stund
Om smeten blir för tjock blanda i mer grädde.

Grädda i stekpanna på medelhögvärme vänd en gång.

Utmärkta att använda till crepes, pannkakstårta, Wraps med olika fyllningar


Byttorps Finbageri i Borås säljer LCHF bröd och kakor

omossByttorps Finbageri säljer en fin variation av bakverk och bröd, läs här vad de själva skriver:
”Vi gör även bröd, bullar och chokladbollar som vi bakar enligt LCHF metoden. Allt är uträknat tillsammans med våran försäljare för bageriprodukter. Lchf är även bra för dig som inte tål vetemjöl eller är diabetiker. För att kunna baka bröd enligt detta så använder vi mandelmjöl, malda hasselnötter, fiberhusk, smör, ägg, keso och creméfraiche. Frön vi använder är linfrö, sesamfrö, kokos. ( Kan variera med kryddor eller flingsalt). Brödet är bakat helt utan gluten. Vi bakar ett ljust lchf bröd som är bakat på pofiber smaksatt med ost, vi skivar gärna brödet. Vill ni göra smörgåstårta kan vi skiva limporna på längden så har ni ett landgångsbröd. Vi gör även chokladbollar rullade i kokos och småkakor bakade på mandelmjöl.”
Byttorps Finbageri hemsida

 

Bloggar etiketter:

Solrosfrallor
Solrosfrallor
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 5 små frallor

Ingredienser:
1 ägg
1 msk olja
40 gram gräddfil
1/3 dl solrosfrön
½ msk kokosmjöl
2 msk mandelmjöl
1 msk vetekli
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk stevia strö
1 krm salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa solrosfröna till ett mjöl och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner olja, ägg och gräddfil och blanda noga till en deg. Låt svälla i ca 5 minuter. Blöt händerna och gör ca fem frallor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Chokladsemlor – LCHF

ChokladsemlaI dag är det fettisdagen och då äter ju alla semlor…
Här ska jag bjuda på chokladsemlor så
de stora chokladnördarna ska få sitt…

4 chokladsemlor eller 6-8 st små

4 ägg
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
0,5 dl kokosnötsmjöl
3 msk fiberhusk
2 msk kakao
1,5 msk bakery+ sötning
2 tsk bakpulver

Mandelmassa:
1,5 dl skållade skalade mandlar och sedan malda gärna med 1 bittermandel i ( 150 g mandelmjöl)
1 msk grädde eller vatten
1,5 msk bakery+ sötning
+ 40 riven mörk choklad 90%

2 dl grädde
1 msk kakao
ev 0,5 msk bakery+ sötning

Gör så här:
Vispa ägg fluffigt i några minuter. Vispa ner smält smör och grädden väl.
Blanda alla torra ingredienser väl och blanda ner dem väl i smeten, låt svälla några min.
Forma med lite blöta händer 4 bullar, tryck inte ihop dem för hårt.
Grädda 175 grader i ca 25 minuter. Gör du 6-8 st minska gräddningstiden.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Mandelmassan kan förberedas och den kan också frysas. Vispa malda mandlar med sötning i några minuter i en matberedare med knivar. Ta i grädden/vatten till lämplig konsistens. Förvaras svalt eller frys. Riv den grovt och blanda den väl med riven choklad och ta i ev lite mer grädde för rätt konsistens.

Vispa grädden med kakao och ev sötning.

Skär av ett lock på bullen och bred chokladmandelmassan rikligt på den undre delen av bullen. Bred eller spritsa ut chokladgrädden över och lägg på locket och pudra med bakery+  eller kakao.

 

 

Bloggar etiketter: ,

Lchf kakor med choklad
Källa:
Portioner: Ca 12st

Ingredienser:
4 1/2 dl mandelmjöl
Ca100g smör ( brukar ta lite extra)
1msk grädde
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulve
0,75 dl stevia
1 dl valnötter
80 gram mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:
Blanda mandelmjöl, vaniljpulver, bakpulver och stevia i en bunke. Hacka nötter och chokladen. Smält smöret och häll i grädden i smöret. Blanda mjölblandningen och smöret till en jämn smet, tillsätt chokladen och nötterna, blanda och låt chokladen smälta lite. Lägg ut med en sked på bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 10min i 175 grader (varmluft)
Fluffiga pannkakor al’a LCHF!
Fluffiga pannkakor al'a LCHF!
Källa: Evelinas värld
Portioner: 9

Ingredienser:
2,5 dl mandelmjöl eller kokosnötsmjöl beroende på vad du föredrar
1,5 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 msk sukrinmelis
25 g smält smör
2 msk fiberhusk
2,5 dl grädde
1 ägg
Gör så här:
Blanda först ihop de torra ingredeiserna, sedan ner med resten och blanda till en smet.
Låt stå och svälla i 10 minuter.
Klicka sedan ut pannkakor i en stekpanna, stek upp på svag värme i en klick smör.
Jag fick fram 9 stycken lagom stora pannkakor på denna smet.
Servera med lite vispgrädde och bär!

Ca 2,2 gram kolhydrater per pannkaka!

Gå in på min blogg för massor med fler LCHF recept:http://www.finest.se/evelinasv%C3%A4rld
Marianns lite kryddiga långpannekaka

Marianns långpannekakaHärlig lite kryddig kaka med kaffetopping!

Kakan:
6 ägg
150 gram smält osaltat smör
1,5-2 msk Bakery+ sötning
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 msk kakaopulver
1 msk mald kardemumma
1 msk mald kanel
2 tsk bakpulver

Topping:
100 gram mycket mjukt smör
100 gram rumsvarm cream cheese
1,5 msk Bakery+
1 msk snabbkaffepulver
(eller 150 g smör och 50 g cream cheese för smörigare topping)

Riv över lite mörkchoklad eller pudra med kakao

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter, ta i det smälta smöret och blanda väl. blanda alla torra ingredienser väl och blanda sedan ner dem i smeten.
Häll upp smeten i en liten smord och pofiberbröad liten långpanna 15×20 cm. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda samman alla  ingredienser till fyllningen väl. Bred den över den svala kakan och riv choklad över eller pudra med kakao och förvara den sedan svalt.

©MariannAndersson

 

Bloggar etiketter: , , ,

American Pancakes (pannkakor) med kokosmjöl
American Pancakes (pannkakor) med kokosmjöl
Källa: Stéphanie
Portioner: 2-3

Ingredienser:
2 ägg
0,75-1 dl grädde (eller annan vätska av eget val)
1 msk smält smör
0,5 dl kokosmjöl
1 krm salt
1/2 tesked bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk sukrin


Gör så här:
Använd två skålar. I den ena blandas de torra ingredienserna; kokosmjöl, salt, bakpulver fiberhusk och sukrin. I den andra blandas vätskan; grädde, smör samt ägg. Vispa gärna äggen lite fluffiga innan ni tillsätter grädde och smör.

Blanda sedan ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda om väl.

Stek 4-5 pannkakor och NJUT!

Med det lilla kolhydrattalet funkar dessa utmärkt som frukost och vill man lyxa till det kan man som jag, servera med grädde och bär, eller varför inte lite keso?

------------------------

Övrigt:

Dessa pannkakor är fantastiska i all sin enkelhet, måtten behöver inte vara exakta utan går att variera lite som man känner för. (Jag rekommenderar dock inte mer kokosmjöl då kokosmjöl tenderar att suga åt sig mycket vätska och lätt kan göra maten "torr".) Ex. kan man lägga till fler ägg om man så önskar, eller lite mer grädde. Grädden kan dessutom bytas ut mot annan vätska, enbart vatten blir nog inte gott men har själv gjort dem med hälften vatten och hälften grädde, eller varför inte mjölk? Är man emot sockeralkoholer går det självklart även att utesluta sukrin, dock skulle jag inte vilja kalla dem american pancakes i det fallet eftersom dessa pannkakor ska vara lite söta!!

Dessa pannkakor är perfekta för oss som dels är nötallergiker, (har mest sett pannkakor med mandelmjöl) dels för oss som finner att pannkakor med mandelmjöl ger ett för högt kolhydratvärde.

OBS! Se till att kokosmjölet inte har mer än 4 g kolhydrater!! Jag rekommenderar Aman Prana som är SVINdyrt men drygt!

Smaklig måltid!
Omvandla mandelmjöl och kokosnötsmjöl i recept

Sockerkaka - LCHFFår ofta frågor om man kan byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl och ibland kommer det också frågor om tvärtom.
Detta är inga problem att göra i allra flesta fall, här ska ni få lite ”hur ska man tänka” omkring båda dessa mjöler.

Man kan inte byta rakt av då kokosnötsmjölet suger upp vätska långt mer än mandelmjölet gör. Vi börjar med att kika på mandelmjöl till kokosmjöl då de flesta undrar mest över det.

1 dl mandelmjöl kan bytas ut till:
*2 msk kokosnötsmjöl
*0,5 dl pofiber
*1 msk fiberhusk
Du kan också välja att ta i lite av varje av dessa

Man får också prova sig fram och se hur konsistensen blir, är det något som ska hanteras och formas så bör ju degen också bli sådan att det går ta annars i lite mer. Är det muffins och mjuka kakor så kan den vara rätt lös.

Om du vill byta ut kokosnötsmjölet mot mandelmjöl eller annat tänker du så här.
1 dl kokosnötsmjöl kan bytas ut till:
*2 dl mandelmjöl + 1,5 msk fiberhusk
*0,5 dl pofiber + 1 dl mandelmjöl + 1 msk fiberhusk

Detta är lite generellt alltså ingen regel, så prova dig fram och våga strö lite extra om det känns för löst.

 

Bloggar etiketter: , ,