Tekakor
Tekakor
Källa: Piggapeggy
Portioner: 9 st

Ingredienser:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl bakprotein
4 msk sesamfrön
1 msk linfrö
1 msk solroskärnor
1msk pumpakärnor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk fiberhusk
2 dl Cream Fraiche
3 msk olja (raps el kokos)
4 ägg

Gör så här:
Blanda ihop allt i en skål. Klicka ut på bakplåtspapper, forma runda m fuktig hand o platta till lite.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 17-20 min tills de blivit lagom gyllenbruna.
Lchf bröd
Lchf bröd
Källa: Linnéa
Portioner: 24-28

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
6,5 msk fiberhusk
5 ägg
200g keso
100g creme fraiche
3 tsk bakpulver
2 tsk brödkryddor
6 msk osaltat smör
1,5 tsk salt
Gör så här:
Körde en kombo utav två olika lchfbröd recept och resultatet blev sviiiingott! Första gången jag bakade lchfbröd också, så är riktigt nöjd :) jätteenkelt att göra också.

Blandade alla torra ingredienser först. Smälte smöret och hällde i dem torra ingredienserna. Sen i med äggen,keson och creme fraischen. Vevade runt i smeten så gott som jag kunde men kesobitarna förblev kesobitar. Vilket bara var bra senare!

Smörjde för säkerhetsskull en non-sticky brödform och tryckte i smeten så fint och jämt som möjligt. Sedan in i ugnen på 200 grader i 30 min. Sedan tog jag snabbt ut formen och packade in den i folie sedan in igen drygt 10-15 min.

Kan nog tänka mig att brödet ska svalnat innan man skär i det men jag var så sugen så jag kunde inte hålla mig^^ ganska svårt att skära snygga skivor då brödet var så saftigt då det var så hett.

Har räknat ut flera gånger om för att vara säker på innehållet men det kan ju alltid skilja nån kalori hit eller dit men vad jag fick det på var;
(Då räknade jag på mina 28 skivor)

103 kalorier per skiva
3g protein
2g kolhydrater
8g fett
UPPROP! Hur många här av läsarna…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAoch läsarna på facebook skulle vilja kunna köpa BAKERY+ via Bodystor.com?

Jag närde en förhoppning att bodystore.com skulle vilja ta in Bakery+ så man kunde köpa det samtidigt som man ändå köper kokosmjöl, mandelmjöl, vitaminerna  mm mm.

Jag närde en förhoppning att man kunde skapat ett bra och billigt bakpaket-erbjudande, med Bakery+ och lite olika lämpliga mjöl nu inför lanseringen av min 3 bakbok.

Detta ser ut att grusas, då man inte tror det finns någon som vill köpa Bakery+…

Så mitt upprop blir att alla ni som tycker det skulle varit en fördel att kunna köpa Bakery+ via bodystore.com och som kanske är vana att handla där mailar dom och ber dom ta in Bakery+.

Maila gärna bodystore länken går till kontaktformuläret och berätta att du är en som gärna köper Bakery+ via dom.

Tack för hjälpen!

 

Mandelchoklad – snabb godisruta – latmans marsipanbröd

DSC_0094måste här få delge det allra enklaste och godaste snabbgodisreceptet!

Ta en ruta Lindt 90% och en skiva hemlagad mandelmassa,
violá en riktig godisbit till kaffet!

Mandelmassan görs fort som attan på 4 dl mandelmjöl (ca 180 gram) av god kvalitet, riv i 2-3 bittermandlar och 3 msk Bakery+ sötning, mixa detta i matberedaren någon minut och ta sedan i 2-3 msk vatten eller grädde tills rätt konsistens uppnåtts. Rullas till lämplig tjock korv som sedan man skivar ca 0,5 cm skivor av och lägger på chokladen.

Förvaras kallt i kylskåp ca 5 dgr… om det nu får ligga så länge…

Tips för gourmén: Blanda mandelmassan med 1-2 msk konjak och uteslut samma mängd vatten

****
Någon tror man går upp i vikt av dessa =  mkt kolhydrater. Så är inte fallet.
Chokladen (90% Lindt) ger ca 1,5 kolhydrater per ruta. Mandelmasserullen som helhet innehåller allt från 7-14 gram kolhydrater beroende på vilken sorts mandel /mjöl man använder. Delar man den då i 15 bitar (man kan dela tunnare man styr ju detta själv) blir det ca 1 gram per skiva, det gör att en sådan här liten godisruta innehåller runt 2,5 gram kolhydrater…. dvs kan komma plats i en UFO-lchf.

 

Pepparkaksmüsli
Pepparkaksmüsli
Källa: RosaChoklad
Portioner: 8 dl

Ingredienser:
1 dl av följande:
valnötter
sötmandel
hasselnötter
pecannötter
pumpakärnor
solrosfrön
kokosflingor
mandelmjöl

1 msk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljpulver
3 msk vatten
1 msk kokosfett
1 msk flytande honung
Gör så här:
Grovhacka nötterna och lägg dem och alla andra torra ingredienser i en ugnsform och blanda i kryddorna. Tillsätt vatten, honung, kokosfett och blanda så allt blir blött. Rosta i ugnen i ca 15-20 min på 175 grader(varmluft). Rör om varje 5:e min.
Italienska mandelkakor med variation
Italienska mandelkakor grundrecept

Italienska mandelkakor med saffran

Hasselnötskakor
 
Italienska mandelkakor ca 30 st

                                    225 gr, rumstemperatur
                                        1,6 dl strösocker
                                       1 tsk vaniljextrakt
                 1 tsk mandel extrakt (byt till hasselnötsarom till

                          hasselnötskakorna eller hoppa över)
(Tillsätt 1 tsk Saffransarom till Saffransmandelkakorna)
5,9 dl vetemjöl
2,4 dl mandelmjöl (eller mald mandel) (eller hasselnötsmjöl)
 
Evt florsocker till pudring



 1.Värm ugnen till 175 °c. Lägg bakplåtspapper på två plåt.
2.Vispa smör och socker tillsammans tills ljust och fluffigt. Tillsätt vanilj och mandelextrakt och blanda. (Tillsätt saffransarom)
3.Tillsätt mjöl och mandelmjöl. Blanda väl.
4.Ta en rågad matsked av degen och rulla den till en liten boll, degen skall vara lite smulig. Tryck ner något med baksidan av en sked.
5.Tryck evt en mandel (eller hasselnöt) på toppen av varje kaka.
6.Baka i ca15 minuter.
7.Pudra med florsocker medan de är varma.
8. Låt svalna.



Vörtbröd LCHF
Vörtbröd LCHF
Källa: RosaChoklad
Portioner: 12

Ingredienser:
6 ägg
1 dl vatten el grädde
2.5 dl mandelmjöl
0.75 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver
1.5 msk vörtmix
1 msk flytande honung

Gör så här:
Vispa ägg, vatten/grädde och honung. Bland övriga ingredienser och tillsätt det. Låt svälla ca 5 min. Bre ut smeten på plåt m papper. Grädda i 10-12 min på 175 grader(varmluft). Låt svalna och skär i rutor.
Nästan normala Pannkakor
Nästan normala Pannkakor
Källa: Hans
Portioner: 4

Ingredienser:
5 ägg
5 dl mjölk, röd 3%
1 dl vetemjöl
2 dl Mandelmjöl
50 g brynt smör
1 dl vispgrädde
1 tsk salt.
Gör så här:
Rör ihop ägg, mjölk, vetemjöl och mandelmjöl. Vispa ordentligt med ballongvisp eller elvisp i 3-5 minuter. Detta aktiverar den lilla mängd gluten som finns i vetemjölet, så att smeten håller ihop. Bryn smöret i stekpannan, häll i smeten tillsammans med vispgrädden och saltet. Stek som vanligt. Ger ca 12-15 pannkakor.

Jag VET att det inte är strikt LCHF att ha i vetemjöl, men mängden är så liten så det blir bara 16 E% från kolhydrater. Den stora fördelen med detta recept är att smeten beter sig, och smakar, som precis helt vanliga pannkakor. Man kan steka tunna fina pannkakor. Ffa gillar barn detta recept.
Frallor
Frallor
Källa: Helena
Portioner: 6

Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
2 dl yoghurt (helst rysk)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön ( eller ex solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)


Gör så här:
Vispa samman ägg, rumsvarmt smör, yoghurt, salt och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Lår stå ca 10 min så att degen blir fast. Rulla till 6 bollar och lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. Strö på vallmofrön.
Grädda i 175 grader i ca 20 min eller tills de fått fin färg.
Chokladmuffins m Banan & Jordnötssmör
Chokladmuffins m Banan & Jordnötssmör
Källa: RosaChoklad
Portioner: 12

Ingredienser:
4 ägg
3 msk sukrin+1/2 krm stevia el. 2 msk sukrin+

1/2 dl grädde
100g smält smör
1 st banan(mosad)
2 msk jordnötssmör

3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/2 msk fiberhusk
3 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädde, smör, banan och jordnötssmör. Blanda ihop övriga ingredienser och blanda i smeten. Fördela i formar och grädda i ca 10-12 min på 175 grader(varmluft).