1 dl | havregryn |
---|---|
2 dl | vatten |
1 msk | krossade linfrön |
1 msk | kanel |
1 st | rött äpple, med skalet kvar, rivet |
1 nypa | havssalt eller mineralsalt |
Källa: Froderberg
Portioner: 1
Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.
Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.
Källa: Froderberg
Portioner: 1
Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.
Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.
lite tankar hos fler av er och många behövde hitta förevändningar för att ändå inte finna fördelar med Bakery+
Jag jämförde äpplen med päron. Som svar till det så jämför jag sötning som sötning, inte vilken sort.
Man sötar ju med många olika märken tom strösocker men man sötar ju ex EN SOCKERKAKA, och det är där min jämförelse är. Dvs priset i förhållande till den faktiska mängden som behövs för att söta en sockerkaka
Vilket socker man än drar fram så står sig Bakery+ prismässigt. men inte i tillgänglighet.
Men nu handlade ju inte jämförelsen om tillgänglighet heller, för då vet vi ju alla att då är det Canderel och Hermesetas och ICA-Sötströ som vinner. Detta beror ju givetvis på att de har så stor del av marknadsandelarna och tillhör stora och ofta multinationella koncerner.
Att många köper dessa är ju givetvis helt ok.
Jag föredrar att köpa från mindre företag när jag kan och gärna svenska, och visar det då sig också bli billigare så tyckte jag att detta behövdes påpekas
Frakt var också något som påpekades. Frakten för många internetbutiker är oftast gratis vid order över 600 kr, det verkar vara en policy för många. Så att jämföra frakt eller andra kostnader man har för att ta sig till och från affär mm var ju inte heller det som jag jämförde.
Jag jämförde priset på påsen och priset för att söta en sockerkaka.
men när man ex kollar priset för frakt med posten blir 250 gram (vikt på bakery+ 240 g) 24 kr. För att då jämföra en påse med frakt så blir det 153 kr/påse. = 0,6375 för 1 gram. Det gör att en sockerkaka kostar 12,75.
För att då påminna om alla andra jämförda sötningar:
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02 kr
1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr
1 sockerkaka med Bakery+ och frakt med post/brev 12,75
1 sockerkaka med Bakery+ och gratis frakt vid köp av 12 påsar 8,60 kr
Så argumentet med att Bakery+ blir så dyrt med frakt visar sig heller inte hålla 100… Det skiljer alltså 15 öre mot ICA sötströ…
men visst frakten kanske är annorlunda på företagen..
Tänk vad billigt Bakery+ hade blivit för oss alla om den funnits lättillgänglig på ICA, COOP , WILLYS eller CITY GROSS mfl!!
Idag ska vi ägna oss åt ett räkne-exempel. Många menar ju på att Sötströ osv är långt billigare att använda än ex Bakery+. Så nu ska vi se om det verkligen förhåller sig så och hur stor skillnad är det egentligen på priset per ”normal kaka” typ sockerkaka.
Erytritol som ICA sötströ, Sukrin, Sötin och sötrix där väger 1 dl ca 90 gram. Som här efter kallas med sitt rätta namn erytritol.
Bakery+ 2 msk väger 20 gram.
Erytritol köps oftast för 89 kr för 500 gram – ett gram kostar 0,178
(ICA-sötströ för ca 42 kr 300 gram = 1 gram 0.140)
Bakery+ köps för 129 kr för 240 gram – 1 gram kostar 0,5375
20 gram Bakery+ kostar alltså 10,75 kr
90 gram erytritol kostar alltså 16.02 kr (ICA -sötströ 12.60 kr)
Det gör att du får ut ca 5- 7 sockerkakor på en 500 g påse erytritol och du får ut ca 12-14 sockerkakor på en påse 240 g Bakery+.
och ca 8-9 sockerkakor på ICA -sötströ.
Vilket socker blir då billigast i längden?
Vill du sedan göra det riktigt billigt för dig köper du en 12 pack bakery+ då kostar påsen endast 103 kr och givetvis ingen frakt
edit: Möjligens är det oklart… men om vi säger så här
1 sockerkaka med erytritol kostar ca 16 kr
1 sockerkaka med ICA sötströ kostar 12.60 kr
1 sockerkaka med Bakery+ kostar 10.75 kr ( om du köpt 12 pack endast 8.60 kr)
1 sockerkaka med Sukrin+ kostar 16.02
Ytterligare en edit :
Sukrin+ kostar 89 kr för 250 gram det gör 0,356 kr 1 gram blir för 0,5 dl som bör väga 45 gram, det blir 16.02 kr för en dos i en sockerkaka.
Jag ville bara påvisa att bakery+ inte är så dyrt som många tror och att jag bara valde några sötningar är bara för att ge några exempel, det handlar inte om en fullständig uträkning och jämförande, lite får ni allt göra själva. Ville ge er en tanke
Inte heller att jämföra äpplen med päron… här jämförs sötning som sötning, inte vilken sorts sötning det är…
Äntligen fredag och äntligen våååår! Vilken prognos som utlovas till helgen alltså, då kanske äntligen lervällingen ute på gården torkar upp och man kan sitta ute mot husväggen och sola näsan – ljuvligt!
Vad bjuds det på hemma hos er en fredag som denna?
Kanske en god plocktallrik med olika delikatesser?
Vi provade nyligen ett par tapasnyheter från Ridderheims. En grymt god aioli, härligt stora gröna oliver och kronärtskocka i gudomligt god marinad. Lite annat plock som rökta kycklingben, pommesbollar, varma vitlöksbaguetter och färskostfyllda pimentos… Behöver jag säga att det var vansinnigt gott!?
Just dom här marinaderna allt inlagt ligger i är ofta så goda smaksatta att det fyller en funktion som salladsdressing också – så ringla över lite av marinader från burken på en god sallad.
Rökta kycklingben, det har ni sett förut här och de är rökta i Muurikkaröken hur enkelt som helst. Recept och bilder HÄR >>