Fin artikel i Topp Hälsa

Lite sent att berätta kanske…

men i Mars-numret så var min bakbok Baka med LCHF fint framlyft!
Se lilla bilden den lyfts fram redan i innehållsförteckningen med en liten asterisk  och med bild på den gudomligt goda hallonmoussetårtan med sidan på. :D

Man har tom räknat ut kolhydratshalten i kakorna och då kan man verkligen se att den är superlåg i många av bakverken!

Kanske man fortfarande kan hitta tidnignen i affären, ber om ursäkt för att jag glömt informera…

Bloggar etiketter: ,

Våffeldagen har firats även här i Anderssons hus

 

Har ni gräddat våfflor idag?

Här gräddades en bunt våfflor enligt bakbokens recept  och mumsades med en liten kopp kaffe till

mumsfilibabba det!

 

 

 

 

 

Nix, dessa har jag inte klippt och skurit för att vara supersnygga som i bakboken ;)

 

 

Bloggar etiketter: ,

I brist på annat…..
Här var det dåligt med blogginlägg kan jag säga, tidsbrist är den stor anledningen. Detta hindrar dock inte att jag köper böcker för att hitta ytterligare smaskiga kakor att lägga på min Vill göra lista :) Tre på rea och en ordinarepris (Royal Icing) Jag gillar att spritsa i kristyr och tittar gärna på proffs som verkligen kan det. Leilas åkte med i korgen idag då det var 50% på reapriset, inte illa.  Enklare bröd av Martin Johansson för att jag gillar att baka bröd helt enkelt och alla hans bröd ser så himla goda ut. Surkålsboken är ju ingen bakbok direkt men man kan ju inte leva på kakor allena, och sen gillar jag surkål och behöver mer inspiration till det.
Jaha det var allt för denna gången:)
Rebiana – steviasocker

Nu har jag fått prova den färdiga produkten Rebiana – steviasocker, den är dubbelt så söt än socker.

Jag har provbakat en paj ur bakboken med detta i dag och det funkar fint. Blir inga bismaker av varken stevian eller erythritolen.

I pajbotten använde jag 0,5 dl av sockret och i fyllningen 0,25 dl.

Rebiana går att hitta i hälsokostaffären. Det finns också två hemsidor att läsa mer på.

Rebiana.se och Steviasocker.se 

Man kommer också kunna hitta 5 av mina recept ur bakboken på hemsidan, där jag omvandlat till just denna sötning.

Skulle några få ändå uppleva bismak av erythritol och ev stevian minskar man bara något på mängderna. Ex 3 msk i en normal kaka.

 

Bloggar etiketter: ,

Tusen tack alla och de fem lotterna är dragna

och jag måste få säga ett extra STORT OCH VARMT TUSEN TACK för alla fina recensioner som ni givit boken och också mig!

Man blir så varm i hjärtat av att läsa dem!

Jag hoppas alla som skrivit en rencension kan känna en go, lång och varm kram från mig!

De fem lyckliga vinnare av min signerad bakbok är:
Lotte Abrahamsson
Martin Klasson
Maria Lorick
Rebecka Jemil
Camilla Irene Johansson

Jag hoppas få iväg era böcker så fort det bara är möjligt och jag hoppas ni finner en bra användning för en bok till eller känner någon som är i stort behov av den!

Är det någon av er som vill att jag skriver något speciellt i er bok för att den just ska ges bort så hör av snarast, helst innan helgen. Jag mailar nu också er alla.

Stor varm kram till alla som givit mig av er tid och era vackra ord!

Nötallergi och vad gör man?

Det kommer ofta frågor om vad kan jag ta i stället för nötter och mandlar om man är allergisk mot nötter?

Detta är ju inte lätt, för om man vill baka en Mjuk Nötkaka så går ju det inte att baka en nötkaka för en nötallergiker, man blir ju  tvungen att välja ex en annan mjuk kaka helt utan nötter, och då är det ju inte längre en nötkaka .

Vill man göra mandelpudding så går inte det heller, man får då kanske välja att göra med kokosflingor men då är det ju inte mandelpudding längre utan en kokospudding.

Man kan inte byta  ut en ingrediens som är den viktigaste ingrediensen/smaksättaren för kakan, för då blir det en helt annan kaka.

Det bästa nötallergiker kan göra är att inte söka smaken av nöt då det ju ändå inte går, utan söka andra kakor med smak av annat då ju det är det som fungerar.

Däremot kan man om det  är ett recept där en del av innehållet är mandlar, låt säga Kanel och kardemummakakan i bakboken, då kan man ju utesluta mandeln och ta mer av de andra mjölerna eller fylla upp med annat ok mjöl. Kakan är fortfarande en kanel och kardemummakaka, då det inte är nötter eller mandlar som är smaken i kakan.

Men så fort en kaka heter “mandel…”  eller “nöt…”, går det ju givetvis inte att ta  ”något annat” utan att kakan då också blir “något annat”…

Nötallergiker får tyvärr helt enkelt lära sig leva med denna begränsning… Jag har ingen annan lösning, har ni?

 

 

Bloggar etiketter: ,

Torsdag 1/3 är det lottdragning

av min signerade bakbok till 5 st vinnare bland de som gjort sig omaket att recensera min bok på Bokus och/eller Adlibris.

Det är fortfarande en chans att hinna skriva ner några rader om min bok och delta i utlottningen. Skriver du på båda ställena så deltar du med två lotter. Viktigt att maila mig på

kontakt  snabela mariannslchf.se

Berätta under vilket namn du skrivit och vart du lagt din recension.

Tusen tack till alla som gör mig denna tjänst!

 

 

Bakboken hos Hannu på Kinnekulle!

Kul att man hittar sin bakbok lite varstans!

Idag bloggar Hannu på Kinnekulle om min lilla bakbok!

Hannu Sarenström är ju själv författare av fina kokböcker här en sommarkokbok!

För att inte tala om alla de fina tv programmen med trädgårdar!  Minns ett avsnitt för många år sedan där han var på Öland (tror jag) och dök in i en gammal trädgård full av självsådda/förökade tulpaner… *drömskt*
En trädgård blir ren poesi när Hannu får berätta om den…
Här berättar aftonbladet om hans trädgård.

 

 

Bloggar etiketter: ,

Bakboken hos Hannu på Kinnekulle!

Kul att man hittar sin bakbok lite varstans!

Idag bloggar Hannu på Kinnekulle om min lilla bakbok!

Hannu Sarenström är ju själv författare av fina kokböcker här en sommarkokbok!

För att inte tala om alla de fina tv programmen med trädgårdar!  Minns ett avsnitt för många år sedan där han var på Öland (tror jag) och dök in i en gammal trädgård full av självsådda/förökade tulpaner… *drömskt*
En trädgård blir ren poesi när Hannu får berätta om den…
Här berättar aftonbladet om hans trädgård.

 

 

Bloggar etiketter: ,

Fettisdagen i morgon

och då äter så gott som hela Sverige en semla till fikat!

Semlan har ätits traditionellt från fettisdagen och under hela fastan fram till påsk.

Även på denna blogg finns det ett recept på semlor a´la LCHF givetvis, samma recept finns också i bakboken.

Dessa bullar är lika goda dagen efter så det är bara  att baka dom ikväll!

Njut semmeldagen!