Kycklinglever med sting
Det är tyvärr alltför sällan som det serveras lever i mitt kök, men här kommer ett mycket lättlagat och gott recept.
Våra förfäder åt mycket inälvsmat, men idag är det många som glömt bort denna både billiga och nyttiga mat.
Lever innehåller mycket D-vitamin, något som är viktigt att få i sig nu under de solfattiga vintermånaderna.
I somras gjorde jag en god Tapasrätt på kalvlever, marinerad över natten med citron och chili.
Använde samma marinad till den här rätten som sen fick puttra en stund i grädde.
För Dig som har lite svårt för leversmak är det här något att testa, kryddningen ger verkligen sting åt levern.
Här hittar Du mitt recept på Kycklingleverpaté som är ett bra hemlagat alternativ till leverpastej.
Gräddstuvad Kycklinglever
400 gr Kycklinglever
½ pressad Citron
1 msk Oregano
1 tsk Chiliflingor
Havssalt
2 msk Smör
1 dl tärnad Zucchini
½ röd Paprika
4 Cocktailtomater
2 dl Grädde
½ tsk Balsamvinäger
Skölj av kycklinglevern och krydda med salt, chili och oregano runt om. Pressa över citron.
Täck över och låt stå i kyl och marinera över natten.
Bryn smöret och stek leverbitarna på medelvärme, några minuter på var sida. Ta upp och lägg över i en gryta.
Skär paprikan i små strimlor och stek tillsammans med zucchinin. Krydda med lite salt. Blanda ner de klyftade tomaterna.
Häll grönsakerna över levern, slå på grädde och balsamvinäger och koka upp. Låt puttra några minuter på svag värme.
Servera med Rucola, Bladpersilja och Gurka.