Behövs en varning för Risentas kokosmjöl?

Risenta annonserar nu att –  de hänger på den nya trenden att baka med kokosmjöl (som jag startade :D )
Men problemet blir att veta om det är “rätt” mjöl? Har någon här testat detta mjöl och bakat med det?
Då man läser om mjölet har det allt för liten fiberhalt och också för låg kostnad för att man säkert ska avgöra om det är rätt mjöl.
Man skriver att det har 43% fibrer, mot det rätta mjölet ska ha runt 60%, de nämner inget om kolhydraterna och då är de nog höga.

Troligtvis måste Risentas mjöl komma med varningstext att det kanske inte har samma bakegenskaper som det rätta mjölet har i mina bakverk.

Om någon har testat eller testar berätta gärna hur det blev här!

 

Bloggar etiketter: , ,

Har du rätt mjöl i påsen?

Detta är helt avgörande för om din framtida bakning ur boken kommer lyckas, att du har rätt mjöl i din påse.

Vad är då rätt mjöl?

Jo ett kokosnötsmjöl med endast 4 gram kolhydrater per 100 gram. Har ditt mjöl mer eller kanske till och med ingen deklaration alls, då kan du vara 100% säker på att du har fel mjöl i din påse.

Fel mjöl innebär att dina kakor kommer bli snustorra och smaka apa, enligt dem som provat “fel” mjöl.

 

 

Med rätt mjöl får du kakor som påminner om vetemjölsbakverk fast helt utan vetemjölets alla mörka sidor.

Så lägg ner din tid att hitta och pengar på rätt mjöl, ett mjöl som är rätt är AmanPrana och den kommer i en brun påse och är rättvisemärkt och ekologisk! Finns inget billigt “rätt” kokosnötsmjöl…

 

 

 

Bloggar etiketter: ,