Halloween-party med barnen!


Det är halloween idag, barnens högtid som dom bara älskar när dom får spöka ut sig, bli sminkade till zombies, pyssla med läskiga saker, spöka, piffa på sitt eget vis, tillverka godis och busa med sina föräldrar. Tiggarrundor med ”bus eller godis” har vi inte här, det är familjen som gäller och vi har en mysig kväll tillsammans istället.

Alla uppskattar ju inte halloween så det är mer en familjegrej hemma hos oss där de får busa och spexa och klä ut sig och vi hittar på lite roliga pyssel på dan, gör hemmagjort godis och lagar mat med halloween-tema. Fullkomligt tillräckligt och barnen uppskattar det och brukar också somna som små zombies! ;-)

Vilket nog även zombie-mamman lär göra efter denna dag… :-P


Boooohoooo!!! :-P


Hela huset kryllar av spindlar…


Och självklart är pumpaljuset tänt.


Godis ska de ju va, men hemmagjort blev det här!


Chokladbollar med orangefärgad kokos!


Ganska simpel med kul tyckte barnen! Tomatskivor med oliver… :-P


Köttfärsmonster!! Källarfranska, en zucchini-tunga, köttfärssås, en skiva ost och på med lock och in i ugnen. Ska bara gratineras så det blir varmt och tungan hänger… ;-) Sen på med babymozarella och olivskivor till ögon.


Barnen hade fixat i badrummet medan jag stod och grejade i köket! Dom ville bli riktigt zombie-sminkade… Å de fick dom förstås! ;-)


Huuuu så fula… :-P


Hehe…


Monstersallad!! ;-)


Och spindelvävd chokladpudding till efterrätt….


Fler bilder på barn o vuxna hänvisar jag till er som har mig tillagd privat på fb. Sov gott nu, om ni vågar…. Mohahaaaaa!! :-P

The post Halloween-party med barnen! appeared first on Kryddburken.se.

Höstglitter i Öjkroken


Gomorron vänner! Helgen är här, sista helgen innan avresa mot Grekland!! :-P Ska bli såååå underbart! Igår hade vi en helt underbar fredag.

Morgonen började med uppvisning ”På scen” i skolan som Jolines klass 4 stod för denna gång. Jag var med och tittade såklart och även mamma (mormor Mia) följde med. En mycket fin show där det sjöngs, dansades, spelades trummor och uppträddes så det stod härliga till. Dom är så duktiga och har verkligen övat och övat och lagt ner massor med tid och förberedelser för att stå på scen inför publik. Extra kul är det att hela skolan samlas i gymnastiksalen vid dessa tillfällen och får vara publik. Det är verkligen en fin liten skola (knappt 100 elever i årskurs 1-6) med stor sammanhållning, alla är glada och applåderar och hänger med i refrängerna och hejar på! :-P

Efter skolan passade mamma och jag på att ta en fika på konditoriet i Köpingsvik. Goda ciabatta med kalkon, pepparrot och soltorkade tomater… Gott, gott!

Framåt eftermiddan med härlig höstsol var jag bara tvungen att rasta kameran, måste ju få visa hur underbart vackert vi har här. Älskar verkligen dessa kyliga, soliga och höstglittriga dagar då färgerna bara exploderar och det blir lite som en sagovärld att befinna sig i… Visst är det vackert?


Grusvägen från oss…


Som fortsätter förbi och längs den gamla järnvägen därborta i skogen… Ni skymtar vårt hus en liten aning där till vänster…


Utsikt över kohagen…


Vedbon har fyllts på så nu ska vi väl inte behöva frysa i vinter… Idag är det dags att börja elda inne på riktigt. -en minus hade vi inatt så nu är det hög tid! ;-)


Avslutar med en skymmningsbild med solnedgång över alvaret…

 

The post Höstglitter i Öjkroken appeared first on Kryddburken.se.