Höstglitter i Öjkroken


Gomorron vänner! Helgen är här, sista helgen innan avresa mot Grekland!! :-P Ska bli såååå underbart! Igår hade vi en helt underbar fredag.

Morgonen började med uppvisning ”På scen” i skolan som Jolines klass 4 stod för denna gång. Jag var med och tittade såklart och även mamma (mormor Mia) följde med. En mycket fin show där det sjöngs, dansades, spelades trummor och uppträddes så det stod härliga till. Dom är så duktiga och har verkligen övat och övat och lagt ner massor med tid och förberedelser för att stå på scen inför publik. Extra kul är det att hela skolan samlas i gymnastiksalen vid dessa tillfällen och får vara publik. Det är verkligen en fin liten skola (knappt 100 elever i årskurs 1-6) med stor sammanhållning, alla är glada och applåderar och hänger med i refrängerna och hejar på! :-P

Efter skolan passade mamma och jag på att ta en fika på konditoriet i Köpingsvik. Goda ciabatta med kalkon, pepparrot och soltorkade tomater… Gott, gott!

Framåt eftermiddan med härlig höstsol var jag bara tvungen att rasta kameran, måste ju få visa hur underbart vackert vi har här. Älskar verkligen dessa kyliga, soliga och höstglittriga dagar då färgerna bara exploderar och det blir lite som en sagovärld att befinna sig i… Visst är det vackert?


Grusvägen från oss…


Som fortsätter förbi och längs den gamla järnvägen därborta i skogen… Ni skymtar vårt hus en liten aning där till vänster…


Utsikt över kohagen…


Vedbon har fyllts på så nu ska vi väl inte behöva frysa i vinter… Idag är det dags att börja elda inne på riktigt. -en minus hade vi inatt så nu är det hög tid! ;-)


Avslutar med en skymmningsbild med solnedgång över alvaret…

 

The post Höstglitter i Öjkroken appeared first on Kryddburken.se.