Fluffiga pannkakor al’a LCHF!
Fluffiga pannkakor al'a LCHF!
Källa: Evelinas värld
Portioner: 9

Ingredienser:
2,5 dl mandelmjöl eller kokosnötsmjöl beroende på vad du föredrar
1,5 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 msk sukrinmelis
25 g smält smör
2 msk fiberhusk
2,5 dl grädde
1 ägg
Gör så här:
Blanda först ihop de torra ingredeiserna, sedan ner med resten och blanda till en smet.
Låt stå och svälla i 10 minuter.
Klicka sedan ut pannkakor i en stekpanna, stek upp på svag värme i en klick smör.
Jag fick fram 9 stycken lagom stora pannkakor på denna smet.
Servera med lite vispgrädde och bär!

Ca 2,2 gram kolhydrater per pannkaka!

Gå in på min blogg för massor med fler LCHF recept:http://www.finest.se/evelinasv%C3%A4rld
Mud cake
Mud cake
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 3

Ingredienser:
Botten
25 gram rumsvarmt smör
2/3 dl mandelmjöl
2/3 msk kokomsjöl
2/3 msk stevia strö
½- 2/3 msk kakao

Fyllning
25 gram smör
1 uppvispat ägg
45 gram mörk choklad
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 msk vispgrädde

Topping
1 ½ dl vispgrädde
1-2 tsk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Botten
Blanda de torra ingredienserna tillsammsn med rumsvarmt smör. Lägg i en 12 centimer stor springform. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 6-8 minuter. Ta ut kakan och sänk därefter värmen till 150 grader.

Fyllning
Smält smör och choklad (jag gör det tillsammans i micron). Rör ner det uppvispade ägget, sötning, vaniljpuler och vispgrädde. Häll fyllningen ovanpå den gräddade bottnen. Grädda nu i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuetr. Låt svalna.

Topping
Vispa grädden hårt tillsammns med stevia strö och vaniljpulver. Bred över den svala kakan. Toppa eventuellt med hackad eller hyvlad choklad!
LCHF vaniljbullar med vaniljkräm!
LCHF vaniljbullar med vaniljkräm!
Källa: Evelinas värld
Portioner:

Ingredienser:
Bullar
4 ägg
3/4 dl sukrin och ½ krm stevia
50 g smält smör
1dl grädde
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,75 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Vaniljkräm
2 dl grädde
3 äggulor
2 st gelatinblad, som du blötlägger 5 minuter i kallt vatten
3 msk sukrin flor
1 tsk vaniljpulver


Gör så här:
Börja med vaniljkrämen då den ska stå och tjockna i kylen.

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda och vispa under tiden.
Låt sjuda en stund under vispning, lägg i gelatinbladen rör om.
Ta ifrån kastrullen och ställ i kylskåpet.

Under tiden det står i kylen gör du bullarna.

Vispa ägg och sötning med elvisp.
Tillsätt smält smör och grädde, vispa. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål
och häll i smeten, blanda.
Låt svälla 10 minuter. Klicka ut 8 st bullar på ett bakplåtspapper med hjälp av 2 skedar.
Forma till bullarna med blöta fingrar.
Gör ett rätt så stort hål med ett finger i mitten på bullarna.
Fyll hålet med vaniljkräm.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20-25 min.
Låt bullarna svalna innan servering.
Pudra över med lite sukrin flor ät och njut!

Du hittar massor med fler smarriga LCHF recept på min blogg:http://www.finest.se/evelinasv%C3%A4rld
Mustiga chokladmuffins al’a LCHF!
Mustiga chokladmuffins al'a LCHF!
Källa: Evelinas värld
Portioner:

Ingredienser:
0,5 tsk vaniljpulver
4 ägg
200 g mörk choklad (minst 70%)
200 g smör
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull och ta av från värmen.
Lägg i chokladen och låt den smälta i det varma smöret.
Vispa äggen fluffigt och ha sedan i grädde och vaniljpulver, vispa.
Häll sedan i chokladsmeten och vispa.
Fyll smeten i muffinsformar och grädda i ugn i 10-12 minuter på 225 grader.
Låt muffinsen svalna innan du äter och ät förslagsvis med lite vispgrädde till.

Du hittar massor med andra LCHF recept på min blogg:http://www.finest.se/evelinasv%C3%A4rld
LCHF sockerkaka!
LCHF sockerkaka!
Källa: Evelinas värld
Portioner:

Ingredienser:
50 g smält smör
3 dl mandeljmöl
3 msk fiberhusk
1 dl sukrin + 1 krm stevia
1 dl grädde
3 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 ägg

Gör så här:
Smörj en avlång form, eller en kransform.
Vispa sötning och ägg pösigt Smält smöret och rör ner grädden i smöret.
Blanda ner mandelmjöl, vaniljpulver, fiberhusk och bakpulver i äggsmeten, blanda.
Ta sist i smör och gräddblandningen och rör till en slät smet
Häll ner smeten i formen , grädda på 175 grader i cirka 35 minuter.
Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
Låt kakan stå och svalna innan servering

Ca 1,2 gram kolhydrater per skiva!

En supergod sockerkaka al'a LCHF!

Har massor med LCHF recept på min blogg!
Du hittar den här: Recept på LCHF sockerkaka:
http://www.finest.se/evelinasv%C3%A4rld
Chokladfrosting
Chokladfrosting
Källa: Chewpakka
Portioner: 2

Ingredienser:
50 g cream cheese
2 msk sötningsmedel
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, sötning, vaniljpulver och kakao till en smet. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffigt och inte för hårt. Servera med bär!
Jordgubbsfrosting
Jordgubbsfrosting
Källa: Chewpakka
Portioner: 2

Ingredienser:
50 g cream cheese (typ Philadelphia)
2 msk sötningsmedel
1 krm vaniljpulver
1 dl jordgubbssås
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Mixa jordgubbarna med stavmixer till en sås. Vispa ihop cream cheese, sötning, vaniljpulver och jordgubbssåsen till en smet. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffigt och inte för hårt. Servera med krossad choklad eller några bär.
Chokladtryfflar med pepparkakssmak
Chokladtryfflar med pepparkakssmak
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 12 stycken

Ingredienser:
100 gram mörk sockerfri choklad
1 dl vispgrädde
10 gram smör
1 krm vaniljpulver
1 ½ krm- 2 krm pepparkakskryddor
ev extra sötning

Gör så här:
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner pepparkakskrydda, vaniljpulver och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla därefter i kakao.
Risgrynsgröt á la LCHF – keso

Lite tomtegröt till Lucia?

2-3 port

500 gram väl ursköljd keso
2 dl grädde
30-50 gram smör
2 ägg
0,5 tsk Johannesbrödkärnmjöl eller guarkärnmjöl
1 kanelstång
0,5 tsk vaniljpulver eller 0,5 fröna från urgröpt vaniljstång + stång
ev 0,5 msk bakery+

Gör så här:
Koka upp grädden med kanelstången och vaniljen i några minuter, låt dra i 5 minuter och från värmen. Fiska upp vaniljstång och kanelstången. Vispa upp äggen häll det ner i den ljumma grädden lägg i smöret och låt smälta, strö över johannesbrödkärnmjölet och vispa kraftigt, ställ sedan på plattan igen, lite högre värme än medelvärme. Låt den sjuda och småkoka sig  lite tjock under ganska kraftig omrörning och glöm inte röra i botten. Ta från värmen och lägg i den väl sköljda lätt urkramade keson och blanda runt. Låt inte gröten koka efter att keson kommit i. Bara värmas upp.

Serveras med kanel, gräddmjölk och ev smöröga

Bloggar etiketter: , ,

Risgrynsgröt á la LCHF – keso

Lite tomtegröt till Lucia?

2-3 port

500 gram väl ursköljd keso
2 dl grädde
30-50 gram osaltat smör
2 ägg
0,5 tsk Johannesbrödkärnmjöl eller guarkärnmjöl
1 kanelstång
0,5 tsk vaniljpulver eller 0,5 fröna från urgröpt vaniljstång + stång
ev 0,5 msk bakery+

Gör så här:
Koka upp grädden med kanelstången och vaniljen i några minuter, låt dra i 5 minuter och från värmen. Fiska upp vaniljstång och kanelstången. Vispa upp äggen häll det ner i den ljumma grädden strö över johannesbrödkärnmjölet och vispa kraftigt, ställ sedan på plattan igen, lite högre värme än medelvärme. Låt den sjuda och småkoka sig  lite tjock under ganska kraftig omrörning och glöm inte röra i botten. Ta från värmen och lägg i den väl sköljda lätt urkramade keson och blanda runt. Låt inte gröten koka efter att keson kommit i. Bara värmas upp.

Serveras med kanel, gräddmjölk och ev smöröga

Bloggar etiketter: , ,