Lollos Äppelkaka
Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form. Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker [...]
En härlig äppelpaj
Blanda alla dessa ingredienser utom äpplen i en bunke. Häll i en pajform. Äppelklyftorna lägger du omlott snyggt över.Strö över lite kanel och socker.Grädda i ugn i 175 grader i 45 min. Antal: 10 port. Ingredienser: ½ dl smält smör 1 burk gräddfil 1 kaffekopp socker 2 kaffekopp mjöl 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver [...]
Världens enklaste äppelpaj
Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir [...]
Anne-Charlottes äppelkaka
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna). Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skiva äpplena tunt och lägg dem som “taktegel” över [...]
Maggans äppelkaka
Smält matfett och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör det i smeten. Häll hälften av mandeln i en stor plastplåse (fryspåse) tillsammans med kokosflingor, kanel, socker och vaniljsocket. Skaka om. Skaka sedan om igen fast med äppelklyftor inuti. Klyfta varje äpple i [...]
Läcker äppelkaka
Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i [...]
Min bästa äppelkaka
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i 6-8 klyftor. Koka klyftorna i vatten, vin och strösocker till en ganska lös kompott.  Rör samman ingredienserna till täcket så det blir en jämn smet.  Bred ut äppelkompotten i en smord ugnssäker form och täck med mandelsmeten. Grädda kakan i 225 graders ugn cirka 20 minuter. [...]
Glutenfri äppelpaj
Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Ingredienser (10-12 portioner) 3 dl MixWell ljust basmjöl 125 gram margarin 1 kryddmått bakpulver 1 msk socker 2 msk vatten Pajfyllning 50 gram margarin 1/2 dl socker 2 ägg 100 gram riven mandelmassa 3-4 äpplen kanel efter behag Gör [...]
Äppelpajen
Ingredienser Beräknat för 4 portioner Pajdeg 2 dl      vetemjöl 1 msk      sockar 75 g      smör 2 tsk      vatten Fyllning 3 msk      vatten, rumstempererat 4 st      äpplen, stora 3 msk      socker Gör så här: Pajdeg: Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i [...]
Helgas äppelpaj
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter. Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. [...]