Bloggen om gluten/celiaki bloggar om mina böcker!

Den eminenta bloggen Gluten/celiaki och mjölk är källan till moderna sjukdomar
bloggar om mina två bakböcker!

Micke berättar om vilka hans favoriter är ur båda böckerna och han ger också sina personliga tips för de som vill baka mejerifritt.

Kul hur som helst att mina böcker även nämns på bloggar!

Kolla vilken fin bild han fått ihop :D
matbröd-glutenfritt-recept-celiaki-micke skribent

Bloggar etiketter: , ,

D vitaminbrist – Undersökning av Umeåbarn

IMAG0672D vitaminet som vi tillverkat under sommaren ( i bästa fall) räcker bara 1 månad in på hösten!
Nu undersöker man hur mycket man måste äta för att få i sig tillräckligt med D vitamin.
Lite fundersam blir jag när man säger att D vitaminbrist kan leda till diabetes och celiaki/glutenintolerans.
Jag är mer och mer övertygad om att det är i grunden en celiaki (diagnosticerad eller ej) som är grunden till diverse brister och sjukdomar.
Jag är också övertygad om att D vitamin måste vi alla ta i form av kosttillskott oavsett vi har uteslutit gluten/spannmål eller ej.
Här kan du se inslaget.

HOLISTICS D3 5000IE

 

Bloggar etiketter:

D vitaminbrist – Undersökning av Umeåbarn

IMAG0672D vitaminet som vi tillverkat under sommaren ( i bästa fall) räcker bara 1 månad in på hösten!
Nu undersöker man hur mycket man måste äta för att få i sig tillräckligt med D vitamin.
Lite fundersam blir jag när man säger att D vitaminbrist kan leda till diabetes och celiaki/glutenintolerans.
Jag är mer och mer övertygad om att det är i grunden en celiaki (diagnosticerad eller ej) som är grunden till diverse brister och sjukdomar.
Jag är också övertygad om att D vitamin måste vi alla ta i form av kosttillskott oavsett vi har uteslutit gluten/spannmål eller ej.
Här kan du se inslaget.

HOLISTICS D3 5000IE

 

Bloggar etiketter:

Gluten och mjölk – Serien om de vita gifterna

Mikael Håkansson under pseudonymen Micke Skribent har skrivit kanske den mest uttömmande och djupgående boken om vårt spannmål/gluten och mjölken och dess orsaker till våra moderna sjukdomar.
Gillar du böckerna Brödberoende och Forskningsfusket och Ideologin-pengarna-kostråden då kommer du uppskatta denna bok också.
Denna är möjligens ännu mer faktabaserad och är en äkta faktabok. Du får en rejäl genomgång av spannmålets utveckling, uttömmande om vitaminer/mineraler och aminorysrorna, och framförallt hur ser bristerna ut i våra kroppar. Hur nära läkare och läkemedelsindustrin står varandra ges i boken tydliga och skrämmande exempel på.

Vi får också en hel del fallbeskrivningar om faktiska patienter som uteslutit gluten och ofta också mjölk och vilka enorma hälsoförbättringar och till och med helt tillfrisknande som skett.
Micke går igenom många av våra moderna sjukdomar och hur det hänger ihop med en skadad tarm och ofta odiagnosticerad celiaki.

Mjölken nämns också och då är det den hård-processade man menar. Dagens mjölk har ju som sagt lika lite likheter med mjölken som dracks för många hundra år sedan, som vetet har likheter med gårdagens vete… Oprocessad mjölk/mejerier från gräsbetes-djur är den enda mjölk som ska drickas, sådana mejerier står inte att finna.

Ett kapitel ägnas också åt våra husdjur och det är skrämmande att våra mänskliga moderna sjukdomar (som orsakas av fel kost också på oss)  har numera våra vänner djuren också fått, allt för att industrin ska tjäna pengar ( billigt vete) och veterinärerna vet inget (vill inte?).

Vill du bara äga en bok i ämnet så är den denna du ska äga och läsa, den är ett uppslagsverk. Vad vill du veta och mest troligt står det något om det i denna bok. Del två förväntas utkomma i mars 13. Den ser jag fram emot.

Bryr du dig verkligen om Din  hälsa och kanske också andras? Köp och läs boken och framförallt SPRID DEN!

Just nu fram till en 17/12 kan man köpa boken här på KUNSKAPSBUTIKEN för 169 kr och helt fraktfritt!
Vill du ändå köpa boken på Bokus eller Adlibris så går ju det också bra.

Vill du lusläsa hans blogg så går det bra också.
Det var denna blogg som fick mig att inse att gluten är grundorsaken till många av våra sjukdomar och efter att läst på hans blogg så uteslöt hela familjen gluten i vår kost. Nu har vi inte ätit gluten sedan snart 3 år tillbaka förutom när vi fått i oss det helt omedvetet i källor man inte förväntar sig gluten i, man måste vara oerhört uppmärksam på innehållsförteckningar och också våga vara ”obekväm” på restauranger mm.

 

Bloggar etiketter: , ,

Bakkursen i Uppsala och Sthlm och förlaget!

Vilka underbara människor det finns! Vi var ett glatt och härligt gäng som bakade Nötkusar och Lussekatter i måndagskväll på  restaurang PriMaten i Uppsala. Även här kändes det som att  “måtte det aldrig ta slut”, det är ju så roligt att befinna sig bland goa människor och där alla är positiva och nyfikna.

Kul också at det inte endast kommer LCHF´are, utan även glutenintoleranta letar sig till kurserna. Inser mer och mer att jag nog måste göra mig bredare och nå ut mer mot de med celiaki och andra veteallergier.

Jag sov ju på hotell i Uppsala och tog tåget till Sthlm på tisdag morgon för möten på förlaget med min förläggare Lisa och redaktören för brödboken Annika. Vi åt en god lunch och pratade lite om det mesta…
Sedan fick jag träffa Ulla och Eva och hade var sitt kort möte med dem och av Ulla fick jag veta något helt otroligt fantastiskt och något jag inte ens kunde fantisera om, men om denna “unika världsnyhet” kommer jag att strax återkomma till.  Jag ska först smälta den själv…

Nu fick ni en liten teaser här och håll era korpgluggar öppna för troligtvis årets största nyhet!

Här kommer lite härliga bilder att kika på och vill du/ni bjuda in  mig för bakkurser framåt våren så finns det fortfarande plats för det i mitt schema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , ,