Gräddstuvad pytt med kantareller

Höstpytt

Har du en bit stek eller annan färdig köttbit, så testa att göra en gräddstuvad pytt.

Ett perfekt sätt att ta vara på rester, du kan variera pytten på många olika sätt, använd fantasin och de råvaror som finns hemma.

Här har jag gjort pytten på vilt och med extra god smak av kantareller och palsternacka istället för potatis.

Är du riktigt hungrig så lägg till ett stekt ägg eller två, de här inlagda rödbetorna smakar också gott till.

Gräddstuvad pytt i panna för 2

4 dl tärnat vilt eller nötkött

4 dl palsternacka i tärningar

2 dl grädde/kokosgrädde

2 dl grovhackade kantareller

1 dl finhackad lök

1 dl benbuljong

50 g smör/kokosolja

Salt och peppar

Bryn smöret och lägg i palsternackan, låt den fräsa en stund så den blir gyllenbrun.

Tillsätt lök och kantareller, stek med några minuter, rör då och då.

Lägg i köttet som också får brynas en liten stund, krydda med salt och peppar.

Häll över grädden och buljongen, låt koka upp och småputtra på svag värme tills den tjocknat.

Fler av mina recept på vår traditionella husmanskost utan gluten och med färre kolhydrater hittar du i kokboken Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrev med Annika Dahlqvist.

Dillkött från Gammaldags husmanskost
Foto Mikael Eriksson…