Vild utemat
Mat smakar ju så fantastiskt gott när man äter den ute, så jag tar ofta med lunchen och njuter av den utomhus.
Här hade jag med en viltwok som jag hade köpt på mina systerdöttrars restaurang när jag tog en fjällpromenad på Storhogna i Härjedalen.
Här deras recept i min tappning, hoppas du också tar chansen att laga till den ute eller hemma och ta med ut i naturen nu på sensommaren.
Viltskavswok 2-3 port
300 g renskav eller annan viltskav
3 schalottenlökar
½ dl av min enkla kycklingbuljong
½ dl starkt kaffe
½ msk glutenfri tamarisoja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
5 enbär
Salt och peppar efter smak
50 g smör till stekning
Krossa kryddorna fint i en mortel och skiva löken.
Bryn smöret och stek skavet så det får färg under några minuter, blanda sen ner löken och låt den steka mjuk.
Blanda ner kryddorna, salta och peppra rätt ordentligt.
Häll på buljongen, kaffet och sojan, låt koka in i köttet, smaka av om du vill ha mer kryddning.
Lingonaiolin till gör du genom att blanda ner 1 dl frysta lingon i 1 dl av min lättgjorda aioli, låt stå en stund och rör sen om försiktigt.
Fler tips på god utflyktsmat hittar du i min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, de allra flesta bilderna i den är tagen i den storslagna naturen i Jämtland, Härjedalen och vid min stuga i norra Dalarna.
På bilderna här nedan ser du en tomatpesto som jag fotograferade just på Storhogna, havtornskombuchan tog jag med till Kallsjön i Jämtland och lingondressingen blev förevigad i en mossig slänt utanför min stuga.