Värmande sallad
En stående favorit hos mig på sommaren är att göra en mix av en varmrätt och en sallad.
Köttet eller fisken gör att den mättar ordentligt, grönsaker och örter ger mängder av nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Här har jag använt en kvarbliven skiva grillad karré.
Varm sommarsallad 1 port
En skiva grillad fläskkarré
1 liten, gul lök
2 msk smör
Några droppar Worcestershiresauce
Salt och peppar
Till salladen
5-6 blad ekbladssallad
½ strimlad röd paprika
50 g fetaost
Färsk timjan och bladpersilja
Kallpressad olivolja och balsamvinäger
Flingsalt
Strimla köttet och löken. Bryn smöret lätt och stek kött och lökstrimlor gyllenbruna, krydda.
Lägg upp salladsblad runt en tallrik och lägg upp köttet i mitten, med strimlad paprika och smulad fårost runtom.
Garnera med färska örter, lite flingsalt och ringla generöst med olja och vinäger över.