Nu tror jag det fungerar och vi är online igen. Binero hade en hel del bekymmer igår då sidan låg nere i omgångar och däremellan kunde jag inte uppdatera då allt gick segt som sirap men nu ska det väl vara bättring på torpet.
Soppa är vad som bjuds, men inte vilken soppa som helst utan en sån där som bara sätter sig fast i smakminnet som man kan gå å längta efter i veckor. Denna fylliga tomatsoppan med tunna, små spagettibitar kan få vilken ”anti-soppare” som helst att bli omvänd och verkligen ÄLSKA denna!
Med ett gott, nybakat bröd som jag tycker hör alla soppor till blir det en fantastisk höstmiddag när regnet piskar mot fönsterrutorna. Lite längre ner i inlägget hittar ni även ett litet urval på mina favoritsoppor, hoppas ni finner inspiration att låta kastrullerna bubbla i höst!
6 port
Det här behöver du :
1 msk kallpressad rapsolja
2 morötter
½ grön paprika
1 msk oregano
1 krm nystött svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 msk tomatvinäger
2 tsk D´Elidas chilisås (minska ner mängden om du inte vill ha soppa för het)
1 burk Mutti finkrossade tomater
1 liter kraftig grönsaksbuljong
2 dl okokt tunn spagetti
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och skär morötter i små bitar, hacka paprikan. Hetta upp en djup kastrull med den kallpressade rapsoljan. Fräs på morötterna och paprikan, tillsätt oregano, svartpeppar, tomatvinäger och chilisås. Låt allt få fräsa ihop under omrörning nån minut
Slå på tomatkross och buljong. Koka upp och låt soppan sjuda på svag värme ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar. Strax före servering tillsätt den tunna spagettin, den behöver bara ligga i soppan nån minut medan du dukar bordet och soppan får svalna något. Servera med ett gott, gärna nybakat bröd.
Ingredienser till soppan och bröd på jäsning.
Busenkelt ”slarv-bröd” till soppa, bakat på kallpressad rapsolja. recept kommer.
Servera med gott, nybakat bröd. Ät och njut.
Sugen på mer soppa??
Klicka på bilderna för att komma till recepten.
Fr.vä; Morotssoppa med halloumi. Cowboysoppa med klimp. Rotfruktssoppa med bacon.
Fr.vä; Potatis & löksoppa. Minestronesoppa med risoni. Grönsakssoppa.
Fr.vä; Kycklingsoppa med udonnudlar. Skogssvampssoppa med renskav. Köttsoppa med klimp.
Fr.vä; Jordärtskockssoppa. ptatis & purjolökssoppa. Korv & makaronisoppa.
Gomorron! å var det äntligen fredag, tjoohoo! Tror minsann vi ska slå till på lite tacos ikväll. Vad har ni för planer?
Igår gjorde jag en soppa till lunch som bara blev sååå in i bombens god så den får ni nu recept på. Inga krusiduller, enkla ingredienser och tar inte mer än 10 min! Perfekt att fylla termosen med till helgen och vara ute i solen och njuta men också en färgglad liten förrättssoppa till påskbordet kanske. Helt vegetarisk och här serverad med ett litet spett med grillad halloumi, salt och knaprigt som gör sig riktigt bra till soppan.
2 port alt. 4 förrätter
Det här behöver du :
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3-4 morötter
1 tsk tomatpure
6 dl grönsaksbuljong
2 msk philadelhiaost
Salt o peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och hacka löken grovt. Skala och skölj morötterna och skär i tunna skivor. Smält smör i en kastrull och fräs på löken tillsammans med morötter och tomatpure till löken mjuknat något. Låt vitlöken få fräsa med hel, fast skalad. Slå på buljongen och låt koka på medelvärme ca 5 min tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Rör i philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Servera stekt halloumi till på ett spett med små plommontomater.
* Tips!
Variera soppan med andra smaker som en skvätt vitt vin, lite citron, riven ingefära, en gnutta chili etc etc.
En riktigt god färgklick är denna soppa med knaprig salt halloumiost!
Kanske en av påskens små rätter på bordet!
The post Godaste morotssoppan med halloumi appeared first on Kryddburken.se.